Kahramanmaraş'ta bir öğrenci, kendisini Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) götürürken geçirdiği kazada hayatını kaybeden anneannesinin "oku" isteğini vasiyet kabul edip mezarı başında öğretmen olmak için söz verdi.

Geçirdiği kazada hayatını kaybeden 68 yaşındaki Elife Tepe'nin 5 çocuğundan 4'ü işitme ve konuşma engelli. Gelinlerinden 4'ü de işitme ve konuşma engelli olan Köse, ilerlemiş yaşına rağmen çocukların durumundan dolayı torunlarıyla yakından ilgileniyordu. 

Torunlarından en büyüğü 18 yaşındaki Merve Köse'nin her işiyle ilgilenen Tepe torununun öğretmen olmasını istiyordu.

Geçen ay gerçekleştirilen YGS'ye torununu götürürken, yolda otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Tepe tedavi gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Sınavdan çıkışta anneannesinin öldüğünü öğrenerek üzüntü yaşayan Köse beklediği sınav sonuçlarını alır almaz, anneannesinin Yeni Yapan köyündeki mezarına giderek, hem dua etti, hem de öğretmen olmak için söz verdi.

- "Kolumuz kanadımız kırıldı"

Köse AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınav esnasında kaza anının gözünün önünden bir türlü gitmediğini söyledi.

Anneannesinin hayatını kaybetmesini, "kolumuz kanadımız kırıldı" şeklinde niteleyen Merve Köse artık hayattaki en büyük idealinin anneannesinin hayalini gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Anneannesinin üniversiteyi bitirip öğretmen olmasını çok istediğini dile getiren Merve Köse, şöyle konuştu:

"Hep bana 'Merve sen okursan çok mutlu olurum' derdi. Kendi çocukları işitme ve konuşma engelli olduğu için onları okutamamıştı. Bu yüzden okumamı çok istiyordu. Tek umudu bendim. Bana 'çocuklarım okuyamadı sen oku' derdi. Onun bu isteğini vasiyet kabul edip öğretmen olacağım. Bir diğer isteği de konuşma ve işitme engelli olan dayım Mustafa Tepe'nin resmi bir kurumda memur olarak çalışmasıydı. Dayım için çok uğraşmıştı ama olmadı. Umarım o da bir işe yerleştirilir."

Öğretmen olduktan sonra kardeşleri ile anneannesinin diğer torunlarına kol kanat olacağını ifade eden Köse, onun gibi eğitim gönüllüsü olmayı arzuladığını sözlerine ekledi.