İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup, son günlerde artan çatışmaların durması için eylem yaptı. Çatışmaların durması gerektiğini belirten grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan grup, ellerinde karanfiller ve geçmişte terör olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. Bir süre oturma eylemi yapan grup açıklama yaptı.
Grup adına açıklama yapan Leyla Kaya, “Çatışmasızlık halinin yarattığı olumlu iklimin müzakereye, barışa evrilmesini beklerken ne yazık ki nankör söyleminize, terör söylemine geri dönüldü ve çatışmalı dönem başladı. Kürt sorununu şiddet yöntemleriyle bastırma isteği bugüne kadar insanlık suçlarına yataklık etti, çözümsüzlüğü derinleştirdi ve on binlerce cana mal oldu. Bu nedenle endişe içindeyiz. Kürt sorunu vardır terör sorunu vardır diyenler karşısında sesimizi yükseltiyoruz. Kürt sorunu vardır bu sorun sadece Kürtlerin değil tüm Türkiye’nin sorunudur. Bu sorun insan hakları ve demokrasi sorunudur. Bu sorun terör sorunu değil siyasi bir sorundur. Sonuna kadar savaş diyenler karşısında sesimizi yükseltiyoruz. Başta Kürt sorunu olmak üzere tük toplumsal sorunlarımız, şiddet araçlarına başvurmadan barışçıl, demokratik yöntemlerle çözülmelidir. Anneleri ağlatan kanlı iktidar hesaplarınızdan vazgeçin. Halkın huzur içinde yaşayacağı ortamı hazırlayın.” dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.