Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki refüjde toplanan anneler, çadırlarının söküldüğünü gördü. Açlık grevine başlayan anneler, ortak karar alarak eylemlerine Dağkapı Meydanı'nda devam etme kararı aldı. Buraya gelerek çadır kuran anneler, çocuklarının bulununcaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Ardahan'dan gelen Burak Ölmez'in babası Durmuş Ölmez, yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmelerini istedi. Baba Ölmez, "Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyorum. Oğlum, Erzurum Atatürk Üniversitesi fen-edebiyat fakültesi öğrencisi iken gitti. Sıkıntımız büyük. İki günlük açlık grevi eylemine başladık. Çocuklarımızı almadan hiç bir yere gitmiyoruz" dedi.

"CHP, MHP, BDP VE AK PARTİ ARTIK ORTAK ÇÖZÜM BULSUN"

Ramazan Şentürk'ün annesi Zübeyde Şentürk ise, Lice'deki olaylar nedeniyle önceki gün eylemlerine bir gün ara verdiklerini, bugün açlık grevi ile eylemlerine kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi. Anne Şentürk, "Bugün geldik çadırlarımız yıkılmış, kilimlerimiz yoktu. Bizde buraya taşınmak zorunda kaldık. Ortalıkta kalmıştık, destek veren yok, bir el uzatan olmuyor. Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum artık halimizi anlasınlar, bir çözüm bulsunlar birbirlerine atışmaktan vazgeçsinler artık. Bizi görsünler bizi anlasınlar evlatlarımızı istiyoruz. Evlatlarımızı geri getirsinler bütün partilere söylüyorum, sadece bir partiye demiyorum, AK Parti, CHP, MHP ve BDP artık anlasınlar ve bir çözüm bulsunlar. Evlatlarımız için böyle sürünüyoruz. Sadece çocuklarımız versinler" diye konuştu.