İstanbul Adalet Sarayı’nda annesi ve koruma polisini öldüren sanık için savcı, mütalaasında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Savcı, azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan sanığın babası için ise beraat talebinde bulundu.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hızır Zehir, oğlu Dursun Zehir ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada aynı zamanda öldürülen Hanime Aslan’ın kardeşleri de hazır bulundu.

Sanık Dursun Zehir’in cezai ehliyeti olup olmadığı yönünde Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığı belirtildi. Raporda Zehir’in herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği bulunmadığı, cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiği ifade edildi.

Sanık avukatlarından Selver Akkoyun, müvekkili Hızır Zehir ile yaptığı görüşmede Zehir’in oğlunun öldürdüğü eşi Hanime Aslan’ın annesi Asiye Aslan ile geçmişte bir evlilik yaptığını, askerden geldikten sonra boşandıklarını anlattı. Daha sonra ise Asiye Aslan kızı maktule Hanime Aslan ile kaçarak evlendiklerini söyleyen Akkoyun, taraflar arasında bu nedenle husumet bulunduğunu savundu. Avukat Akkoyun, “Karşı tarafın müvekkilimize neden bu kadar yüklendiğinin sebebi budur. Karşı tarafın eline koz geçti ve bu şekilde intikam almaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Hanime Aslan’ın kız kardeşi Arife Terzi ise bu iddia üzerine, “Annemin eniştem Hızır Zehir ile böyle bir evlilik yaptığı doğrudur. Hızır Zehir kendi babasının zoruyla evlenmiştir annemle. Ama aramızda hiç husumet olmadı. Evimize gelip giderlerdi. Çocuklar da elimize doğdu, büyüdü.” diye konuştu.

Hızır Zehir de, “Eski eşim Hanime Aslan ailesinin yanına gelip giderdi ancak ben gitmezdim. Aramızda kin vardı. Beni öldürmek istiyorlardı. Ben kaçıyordum.” iddiasında bulundu.

Savcı Ümit Zafer Çolak, mütaalasını yazılı olarak mahkemeye sundu. Savcı, baba Hızır Zehir için eski eşi Hanime Aslan’ı oğlu Dursun Zehir’e öldürtmeye azmettirmek suçunun sabit olmadığı kanaatine vararak beraatini talep etti. Savcı, Dursun Zehir hakkında ise annesi Hanime Aslan ve koruma görevlisi polis memuru Emrah Taşdemir’i kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti. Ayrıca olay günü adliyede görevli güvenlik görevlisini kasten yaraladığı gerekçesiyle ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 9 yıla kadar hapsini talep etti.

Savcının mütalaasına karşı sözleri sorulan Dursun Zehir, “Ben suçluyum sonuçta, razıyım. Beni babam azmettirmedi. Asıl azmettiren Asiye Aslan’dır. Telefonda annem hakkında ileri geri söylediği sözler beni azmettirdi.” iddiasında bulundu. Sanık Hızır Zehir, suçsuz olduğunu belirterek beraatini istedi.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, taraflara mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verdi ve duruşmayı erteledi.