Bursa'da yarın kutlanacak Anneler Günü öncesi tornacılık yapan 46 yaşındaki Selçuk Demir, 2 yıldır diyalize bağlı yaşayan annesi 68 yaşındaki Sabriye Demir'e böbreğini verdi. Anne Demir oğlunun sağlığına zarar gelmeyeceğine inandığında nakile razı olduğunu söyledi.

Samsunlu olan 68 yaşındaki Sabriye Demir 40 yıldır Bursa’da yaşıyor. Diyabet hastalığı böbreklerini de tahrip edince iki yıldır diyalize bağlanmak zorunda kalmış. Yorgunluk ve halsizliğin hiç rahat vermediği Demir, diyalizin yol açtığı sıkıntıların üzerine bir de felç geçirince dertleri artmış. Önceleri ilaç ve diyaliz tedavisi görmüş. Doktorlar kadavra sırasına girecek kadar bile zamanı kalmadığını belirterek nakil olması gerektiğini belirtince, böbreği uyan 46 yaşındaki oğlu Selçuk Demir hiç tereddüt etmeden annesine bir böbreğini vermeye karar vermiş. “Oğlumun böbreğini almayı kesinlikle reddettim. Ona zarar gelmesinden korktum” diyor Sabriye Demir, oğlunun ve gelininin ısrarları üzerine kabul ettiğini ifade etti. Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi, Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibinin gerçekleştirdiği nakil ile sağlığına kavuşan anne Demir oğlu açısından hiçbir sıkıntı olmadığını gördüğünde yüzünün güldüğünü söyledi. Demir, “Oğlum Anneler Günü’nde bana en anlamlı hediyeyi verdi. Yeni bir hayat verdi. Yeni doğmuş gibiyim.” diyor.

Bursa’da özel bir fabrikada tornacı olarak görev yapan 46 yaşındaki Selçuk Demir, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Diyaliz süreci onu hem fiziksel hem psikolojik olarak çok etkiliyordu. Bir gün öncesinden diyalize gidecek olmanın sıkıntısını yaşamaya başlıyordu. Babam da annemi bırakıp hiçbir yere gidemiyordu. Bundan sonraki geçecek ömrümüzü birlikte geçirelim istedim.” Demir bir çözüm yolu bulmaya çalıştığını ve internetten Dr. Salih Gülten’e ulaştığını belirterek, “Kendisi ile görüştük ve beni detaylı şekilde bilgilendirdi. Annemin kadavrayı bekleyecek kadar zamanı bile kalmadığından hiç tereddüt etmeden bir böbreğimi vermeye ve annemi yaşatmaya karar verdim.” diye konuştu.

Annesini ikna etmesinin hiç kolay olmadığını ama sonunda başardığını belirten Demir, Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı nakille annesinin ‘yeniden can bulması’ndan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

“Anneden öte yar yok ki! Anne bir bağ, baba bir dağ” diyen Selçuk Demir eşine konuyu ilk anlattığında olumlu karşıladığını ve kendisine destek verdiğini ifade ederken şunları kaydetti: “İki oğlumuz var. Sana da bir şey olur ise biz veririz dedi. Allah yardım eder dedi ve beni takdir etti.” 4 kardeş olduklarını belirten Demir, kız kardeşi ve ağabeyinin şeker hastası olduğunu, erkek kardeşinin de trafik kazası sonucu dalağının alındığını belirterek en uygun kişinin kendisi olduğunu ve hiç tereddüt etmeden seve seve bir böbreğini vererek annesini yaşatmanın mutluluğunu yaşadığına işaret etti.