Kayseri’de tartıştığı annesini öldürmek suçundan yargılanan Zehra Doğmuş (26), mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Doğmuş, mahkemenin kararını gözyaşları arasında dinledi.

Olay, 4 Ekim 2014 tarihinde Hacılar ilçesi Kapuzsekisi Mahallesi’nde yaşanmıştı. Zehra Doğmuş, kendisiyle tartışan annesi, 59 yaşındaki Miyase Doğmuş'u 2 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Tutuklu yargılanan Zehra Doğmuş’un ilk duruşması 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, baba Ali Doğmuş şikayetçi taraf, 2 erkek kardeş ise tanık olarak katıldı. Mahkemede olay gününü anlatan Zehra Doğmuş, annesi ve babası tarafından hiç sevilmediğini, sürekli horlandığını öne sürdü. Olay günü annesi ile babasının kendisi hakkında konuştuğunu duyduğunu belirten Doğmuş, "Eve geldikten sonra annem ile ekmek pişirmek için mutfakta hazırlık yapmaya başladık. Bu sırada tartıştık. Annem bana küfretti. Tezgah üzerindeki bıçağı alarak vurdum. Cinnet geçirdiğim için kaç defa vurduğumu hatırlamıyorum. Öncesinde de sürekli tartışıyorduk. Bana karşı sevgisi yoktu. Beni sürekli kötülüyordu." dedi.

Kızından şikayetçi olan baba Ali Doğmuş da "Şikayetçiyim, cezasını çeksin" dedi. Erkek kardeşlerden birisi celsede tanıklık yaparken diğer kardeş tanıklık yapmak istemediğini söyledi.

Savcı, sanığın yakın akrabayı öldürmek suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Son sözü sorulan sanık Zehra Doğmuş, ceza almak istemediğini söyledi.

Mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere celseye 10 dakika ara verdi. Bu sırada sanık Doğmuş, gözyaşlarına boğuldu. Kararını açıklayan mahkeme, Zehra Doğmuş’u önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından tahrik indirimi yaparak cezayı 24 yıla ve iyi halden de 20 yıl hapis cezasına hükmetti.