Yaz aylarının kavurucu sıcaklarla geçtiği Antalya'da uzun bir aradan sonra yağış görüldü. Gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, günün ilk ışıklarında da devam etti. Yolların yağmur sularıyla kaplandığı şehirde zaman zaman trafik kazaları yaşandı. Otel çalışanlarını taşıyan servis aracının kayganlaşan yolda yan yatması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Uzun süredir sıcak hava ve yüksek nemle mücadele eden Antalyalılar, pazar sabahına yağmurla uyandı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı. Döşemealtı Nebiler Ormanı'na 24 saatte metrekareye 29 kilogram yağış düştü. Kaş'ın bazı bölgelerine ise metrekareye düşen yağış 21 kilogram olarak ölçüldü. Antalya bölgede 24 saatte metrekareye 7 kilograma yakın yağış düştüğü öğrenildi.

Sürücüler su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Belek'teki otel çalışanlarını taşıyan servis midibüsü ise Güllük alt geçidinde devrildi. Kazada yaralanan 46 yaşındaki E.A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aynı kazada yaralanan 6 kişinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre; Antalya'da hava durumu parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışlar, Muğla'nın merkez, Yatağan, Kavaklıdere, Milas, Köyceğiz, Fethiye, Seydikemer ilçelerinde Burdur'un Altınyayla, Gölhisar, Çavdır, Yeşilova, Karamanlı ve Tefenni ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olacak. Sıcaklıklar 1 ile 3 derece azalacak. Ortalama sıcaklığın ise 28 santigrat derece olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise güney yönlerden esecek.