Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yanı başınızdaki bir ülkeye TIR dolusu binlerce silah göndereceksiniz, ondan sonra bu olaylar olunca da şaşıracaksınız." dedi.

Ankara'daki Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne düzenlenen bombalı saldırının ardından olaya yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Şuana kadar resmi rakamlara göre 97 kişinin öldüğü, yüzlerce insanın da yaralandığı olayla ilgili olarak Antalya Baro Başkanlığı toplantı düzenledi. Özellike 7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör olayları ile güvenlik güçlerinin şehit düşmesine değinen Antalya Baro Başkanı, herkesin vatan için canını vereceğini ancak yaşanan süreçte bu durumun vatan mücadelesi, vatan müdafası olmaktan çıktığını belirtti. Kirli bir savaşa, kirli bir iktidar savaşına insanların kurban verdiğine dikkat çeken Bacanlı, "Bugün PKK'nın katlettiği güvenlik görevlilerimiz IŞİD veya değişik atlardaki terör örgütleri eliyle kaybettiğimiz insanlar, kirli bir savaşa kurban verdiğimiz insanlar. Yanı başınızdaki bir ülkeye TIR dolusu binlerce silah göndereceksiniz ondan sonra bu olaylar olunca da şaşıracaksınız." ifadelerini kullandı.

"TARİHİMİZDE GÖRÜLMEMİŞ TERÖR SALDIRILARININ KISKACINDAYIZ"

Ülke genelinden 7 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleşen terör olaylarında yüzlerce şehit verildiğini hatırlatan Bacanlı, Türkiye'nin görülmemiş boyutta terör saldırıların kıskacında olduğunun altını çizdi. Ankara'da yaşanan olayı 'Cumhuriyet tarihinin en kanlı en acımasız saldırısı' olarak nitelendiren Antalya Baro Başkanı, insanların en temel demokratik tepkilerini dile getirmeleri ve Anayasal haklarını kullanmalarının bedelinin ölümle ödetildiğini ifade etti. Yaşanan olayın ardından İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanı'nın ortak bir açıklama yaptığını hatırlatan Bacanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir zafiyetin olmadığını ilan etmişlerdir. Bir kaç ayda yüzlerde yurttaşını ve güvenlik görevlisini şehit veren bu ülkede bu açıklamayı yapmak 'güvenlik zafiyeti olmadığını' ifade etmek aklımızla alay etmektir. Sorumlulara düşen iş bu noktada onurluca istifa etmektir."

Bacanlı, Antalya Barosu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) derhal toplanarak topyekün dış politikanın masaya yatırılması, IŞİD ve PKK önlemler alınması, tüm partilerin sürece dahil edilmesi ile kamuoyunun aydınlatılması çağrısında bulundu.