Antalya Baro Başkanlığı, lisede kısa etek giyen kız öğrencileri engellemeleri için ‘erkek timi’ kurmak istediği iddia edilen müdür yardımcısı Filiz G. hakkında 4 ayrı maddeden suç duyurusunda bulundu.

Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiği iddia edilen olayda, müdür yardımcısı Filiz G.’nin, 31 sınıfın başkanıyla toplantı yapıp, kılık kıyafet konusunu görüştüğü belirtildi. Toplantıda kızların kısa etek giymesini önlemek için de erkekleri peşlerine takmayı planladığı iddia edilen Filiz G.’nin bundan rahatsız olan kızlarında düzgün giyinmek zorunda kalacağını söylediği ileri sürülmüştü. Bu iddialar üzerine Antalya Barosu’da konuya müdahil oldu. Baro adına Başkan Alper Tunga Bacanlı tarafından Filiz G. hakkında ‘suç işlemeye tahrik, kanuna uymamaya tahrik, cinsel saldırıya azmettirme ve görevi kötüye kullanma’ maddeleriyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede Filiz G.’nin kullandığı iddia edilen ifadeler hatırlatarak şöyle denildi: “Türkiye'nin de taraf olduğu ve Anayasa uyarınca kanun hükmünde bulunan bütün uluslararası sözleşmeler, Çocuk Koruma Kanunu, Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanununun emredici hükümleri uyarınca, şüphelinin çocukları suç işlemeye tahrik içeren hukuka aykırı söylemlerde bulunması, Türk Ceza Kanununun 214. maddesinde belirtilen suç işlemeye teşvik ve 217. ile 218 maddeleri gereği Kanuna Uymamaya Tahrik maddeleri uyarınca değerlendirmenin yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde cinsel saldırıya azmettirme suçunu oluşturmaktadır. Görevi kötüye kullanma suçunun varlığı ise tartışmasızdır.”

Söz konusu suç duyurusunda, küçük yaşta çocukların bu tür suiistimallere teşvik edilmesi suretiyle hukuka aykırılık teşkil ettiğinden şüpheli hakkında kamu davası açılmasını talep ettikleri belirtildi.