Antalya'da bu yıl 11. kez düzenlenen Çiçek Festivali başladı.

Çiçek sektörünün hasat günü olarak kutladığı festivalin ilk gün etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Meydanda kurulan çadırda bir araya gelen çocuklar EXPO logolu saksılara çiçek dikti. Palyaçolarla eğlenen, EXPO 2016'nın simgeleri Ece ve Ege ile fotoğraf çektiren çocuklara saksıya diktikleri çiçekler hediye edildi. Yüz boyama etkinliği yanı sıra çocuklar müzik eşliğinde dans etti. Cumhuriyet Meydanı'nda peyzaj sergisi açılırken, endemik çiçek fotoğraf sergisi ise sanatseverlerine beğenisine sunuldu.

Festivalin ikinci gününde geleneksel hale gelen kortej yürüyüşü yapılacak. Çiçek tasarımlı araçların yarışacağı, halka çiçek dağıtımının gerçekleşeceği festivalde, yarın akşam ünlü rock grubu Gripin de konser verecek.

Festival, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası'nın ortak organizasyonuyla gerçekleşiyor.