Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin (Büyük Taarruz) 93. yılı kapsamında Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapıldı.

Antalya'daki Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Ulusal Yükseliş Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Antalya Valisi Muammer Türker, valilik bahçesinde düzenlen kokteylde tebrikleri kabul etti. Buradaki kısa programın ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki kutlamalara geçildi. Resmi geçit törenin yapıldığı alanda caddenin her iki tarafında yer alan öğrenciler ellerindeki Türk Bayrakları'yla geçişe eşlik etti. Geçiş töreninde Vali Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Garnizon Komutanı Mustafa Kaya, araç üzerinde halkı selamladı. Bando eşliğinde İstiklal Marşı ile bayrağın göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Tören kamu kurum ve kuruluşlarının resmi geçit töreniyle sona erdi.

AKAYDIN VE TÜREL SELAMLAŞMADI

Çelenk sunma sırasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ile Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Akaydın'ın selamlaşmaması dikkat çekti. CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Çetin Osman Budak, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya ile selamlaştı. CHP Antalya Milletvekili ve Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise Vali Türker ve Garnizon Komutanı Kaya'yla selamlaşmakla yetindi. Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le selamlaşmadı.