Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, il genelinde toplam 992 idarecinin görevden alındıkları okullarına dönmeyi beklediğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde basın açıklaması yapan Fethi Kurt, Danıştay'ın 8 bin 400 okul müdürünü görevine iade etmesine rağmen yargı kararına uyulmadığını söyledi. Antalya'da toplam 992 okul yöneticisinin görevine dönmeyi beklediğini ifade eden Kurt, yargı kararlarını uygulamadıkları için Vali Muammer Türker ile İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları suç duyurusunun üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen bir gelişme yaşanmadığını, Vali Türke hakkında İçişleri Bakanlığı'nın vereceği iznin beklendiğini ifade etti. Kurt, “Yargı kararlarını uygulamayanlar eninde sonunda kendisini bağımsız yargı önünde bulacaktır. Bugün siyasi iktidarın gölgesinde güç bulduklarına inanan bürokratlar ülke normale döndüğünde, yargı kanalları açıldığında çok büyük tazminatlarla karşı karşıya kalacaktır.” dedi.

Türk Eğitim Sen olarak sonuna kadar konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Fethi Kurt, “Antalya'da 992 okul yöneticisi bir an önce görevlerinin başına dönmeyi bekliyor. Vali ve kaymakamların siyasi taraftarlıktan vazgeçmesini istiyoruz. Yöneticiler, keyfi uygulamalarına son verinceye kadar hukuki olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.