Antalya Gıda Güvenliği Eylem Toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasında yapıldı. Toplantıda, Beyaz Bayrak başvurusu bulunan turizm işletmelerine plaketleri takdim edildi.

Antalya'da gıda güvenliğinin ele alındığı toplantıda İl Müdürü Ahmet Dallı bir yıllık süre içerisinde komisyonun yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha önce aldıkları karar doğrultusunda tursitlerin ALO 174'ten faydalanabilmesi için yabancı dil bilen iki personelin istihdamına başlandığını açıkladı. Okul kantinlerinde de denetimler yaptıklarını anlatan Dallı, öğrencilere cips ve kola gibi yiyecek satışının önlendiğini aktardı.

Toplantıda ayrıca Sare Bilgin tarafından Beyaz Bayrak takmaya hak kazanan işletmelerin isimleri açıklandı. Başvurular arasından yapılan değerlendirmeler sonucu Bellis Deluxe Hotel, Gloria Golf Resort ve Gloria Sports Arena beyaz bayrak takmaya hak kazandı. Otellerin temsilcileri bayraklarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdrü Dallı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı'nın elinden aldı. Bunlarla birlikte Antalya'da beyaz bayraklı turizm işletmesi sayısı 57'ye yükseldi.