Peygamber Yolu Derneği'nin düzenlediği Herkes O'nu Okuyor Yarışması'nın Antalya finali yapıldı. 13 bin 200 kişinin katıldığı yarışmada dereceye giren 54 kişi ödüllendirildi. Yarışmada başarılı olanlar umre başta olmak üzere çeşitli hediyeler kazandı.

Herkes O'nu Okuyor Yarışması'na Türkiye genelinde 1 milyon 160 kişi müracaat etti. Peygamber Yolu Derneği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmanın Antalya finalinde 13 bin 200 kişi yarıştı. Yarışma internet ve salon sınavı olarak gerçekleştirildi. İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 4 farklı kategoride yapılan yarışmanın Antalya finalinde 54 kişi dereceye girdi. En küçüğü 8 yaşında olan yarışmacıların en büyüğü ise 81 yaşındaydı. Yarışmaya ilkokul kategorisinde katılan bin 400 çocuktan 17’si tüm soruları doğru cevapladı.

Kutlu Doğum Programı ve Herkes O'nu Okuyor Yarışması'nın ödül töreni Ramada Plaza Otel'de düzenlendi. Antalya Hayır ve Din Hizmetleri Mensupları Dayanışma ve Kültür Derneği’nin (AHDİMDER) katkılarıyla gerçekleştirilen program ve törenin sunuculuğunu yapan Reha Yeprem, Herkes O’nu Okuyor’un kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu söyledi. Törende İstanbul Beyazıt Cami İmam Hatibi Suat Göztok da Kur’an-ı Kerim ve ilahi okudu.

O’NU OKUMAK HAYATIMIZI NURLANDIRIR

Ödül töreninden önce Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Koordinatörü ilahiyatçı ve yazar Yrd. Doç. Dr. Ergün Çapan salonu dolduran kalabalığa konuştu. İnsanlığın İftihar Tablosu’nu (sav) tanımanın hamd edilmesi gereken bir nimet olduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatının her karesinin Müslümanlar için bir örnek ve bütün dertlerin devası olduğunu ifade eden Çapan, Kur’an-ı Kerim'in “O şanı yüce Nebi’de sizin bütün dertlerinizin devası vardır.” dediğini aktararak, “Şahsi, ailevi, toplumsal her türlü meselemizin çözümü Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatında.” dedi. Bütün peygamberler içinde kabri bilinen tek peygamberin Efendimiz (sav) olduğunu, O’nun(sav) hayatının da en küçük noktasına kadar yazıldığını ifade eden Çapan, sahabelerin çocuklarına Kur’an suresi öğretir gibi Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını öğrettiğini anlattı. Efendimizin(sav) hayatının her gün okunması gerektiğinin önemine işaret eden Çapan, “Her gün hayatından bir kesit okumak lazım. Bediüzzaman’ın ifadesiyle Peygamberimiz bir nur getirmiştir. Biz o nurlu varlığa bakıyoruz, eşya ve olayları yorumluyoruz, hayata bakıyoruz. Efendimizin hayatının okunması bizim hayatımızı da nurlandıracaktır.” diye konuştu. Dini eğitim verilen imam hatip liseleri ile ilahiyat fakültelerinde tefsir, hadis, kelam gibi derslerden önce Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatının okutulması gerektiğini kaydeden Ergün Çapan, şöyle konuştu: “İslam’ı bir bütün olarak anlamak için Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını okutmak lazım ki Müslümanlığı bir bütün olarak anlayabilelim. Şuana kadar öyle bir eğitim verilmedi. İnşallah bundan sonra olur. ‘Müslümanlık, İslam nedir?’ deyince onu Efendimizin hayatıyla anlatmak lazım.”

SADIK İNSAN OLMAK LAZIM

Konuşmasında Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatından kesitler anlatan Ergün Çapan, O'nun (sav) tarif ettiği sadakatin dünyevi makamlar ve imkanlar için Allah’ın dinini satmadan yaşamak olduğuna değindi. Çapan, “Peygamber Efendimizin (sav) yolunda giden insanlar Allah’ın lütfuyla dimdik yollarına devam etmişlerdir. Allah’a sadık, Efendimiz'e(sav) sadık, insanlara sadık insan olmak lazım. Kur’an da bize bunu emrediyor. Efendimiz'in(sav) hayatının neresine bakarsanız bakın sadakat vefa insanıdır. Bizlerin de Efendimiz'i(sav), sahabeyi, dinimizi öğreten insanlara sadakatimiz devam etmeli. Sadık insanlar bu dünyada da öte dünyada da kazanan insanlardır.” şeklinde konuştu.

BABASINI UMREYE GÖTÜREBİLMEK İÇİN YARIŞTI

Programın sonunda Herkes O'nu Okuyor Yarışması'nın Antalya finalinde dereceye girenlere ödülleri verdi. Yetişkinler kategorisinde ilk üçe girenler umre ödülü kazandı. Her üç isminde kadın olması dikkat çekti. Dereceye girenlerden biri babasını umreye götürebilmek için yarıştığını ve başardığı için mutlu olduğunu ifade etti. Diğer kategoriler de derece yapanlara 11 Ipad, 6 yarım altın, 12 çeyrek altın ödülünün yanı sıra 75 TL'lik hediye çeki verildi.