Antalya Emniyeti tarafından okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimde 203 araçtan 12'sine cezai işlem uygulandı.

Antalya Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasından dolayı okul servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı. Özellikle okul giriş çıkış saatlerinde denetimlerini sıklaştıran ekipler, şehir merkezinde 203 öğrenci servis aracını kontrol etti. Yapılan denetimlerde eksiklikleri olan 12 okul servis aracına çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandı. Denetimler hakkında bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Sincanlıoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle denetimlere ağırlık verdiklerini söyledi.

Yıl boyunca denetimlerin devam edeceğini belirten Sincanlıoğlu, amaçlarının öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidip yine güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Sincanlıoğlu, okul servis araçlarında dikkat ettikleri bir noktalarla ilgili olarak şunları ifade etti: “Özellikle bu araçları kullanan kişilerin 26 yaşından gün almış olması gerekiyor. E sınıfı ehliyet sürücülerinin en az 5 yıl, B sınıfı için en az 7 yıl olması gerekiyor. İlköğretim seviyesi okul servis araçlarıyla ilgili olarak da rehber bulundurma zorunluluğu var. Diğer kontrollerimizi de yaparak çocukların güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz.”