Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastane ve ağız diş sağlığı merkezlerinde bu yılın ilk üç ayında sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili 78 başvuru yapıldı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaparak şiddet olaylarıyla ilgili bilgi verdi. Buna göre ilk üç aylık dönemde yapılan 78 başvurunun 43’ü acil servislerde, 21’i polikliniklerde, 14’ü yataklı servislerde yaşandı. Bunların 66’sı sözel, 8’i hem sözel hem fiziksel, 4’ü ise yalnızca fiziksel şiddet şeklinde gerçekleşti. Bu başvurular ile ilgili olarak işlem yapılıp hukuki yollara başvuruldu.

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamanın 2 yıla kadar hapis ve para cezası ile cezalandırıldığını belirten Yılmaz şunları söyledi: "Hastanelerimizde herhangi bir sorunla karşılaştığınızda Hasta İletişim Birimlerine başvurarak çözüm bulabilirsiniz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi, çalışan güvenliğinin sağlanması ve hizmet kalitesinin artırılması bağlamında Çalışan Hakları Güvenliği uygulamaları kapsamında tüm hastanelerimizde Çalışan Hakları ve Güvenliği birimleri oluşturulmuştur. Bu birimler tarafından, 113 ve beyazkod.saglik.gov.tr sistemine şiddet olaylarının bildirimi yapılmakta ve hukuki danışmanlık verilmektedir."