Antalya'da toplu ulaşım araçları şoförlerinin önemli bir kısmının uyuşturucu kullandığını ileri sürdü. Uyuşturucu madde kullandığı için şoförlüğü askıya alınan O.C. "700-800 şoför varsa bunun 300’ünün uyuşturucu madde kullandığını biliyorum. Hepsi benim arkadaşım." iddiasında bulundu. Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün ise 950 şofördan 18'inde uyuşturucu maddeye rastlandığını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Otobüsçüler Esnaf Odası şoförlere yönelik 'bağımlılık taraması' yaptı. Ancak test sonuçlarından çok erkek bir şoförün hamile çıktığı iddiası ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya maruz kalan O.C. ise 'hamilelik' söylemlerini yalanladı, başka iddialarda bulundu. Yaklaşık 20 yıldır toplu taşıma şoförlüğü yaptığını belirten O.C. Antalya'da 700-800 şoför varsa bunların 300'ünün uyuşturucu madde kullandığını ileri sürdü. "Bunlar benim kendi arkadaşlarım." diyen O.C., resmi rakamların daha az çıkmasını ise "Bunlar bir şekilde ört bas ediliyor." diyerek yalanladı. Oda yönetimine yakın isimlerde bir sorun çıkmadığına değinen O.C., kendisinin de haftada 2 defa 'ot' diye tabir edilen uyuşturucu madde kullandığını söyledi. Bunu sigarayla birlikte içtiğini açıklayan O.C, şunları kaydetti: "Bonzai, esrar, eroin falan kullanmadım. Ben 'ot' kullanıyordum. Bunu da zaten işimin gereği bıraktım. Bunu kullanmamdan dolayı yaklaşık 20 gün önce şoförlüğüm askıya alındı."

Kendisiyle ilgili ortaya atılan 'hamilelik' iddialarını da yalanlayan O.C. şunları söyledi: "Iki testimde hastanede duruyor. İlk testte başkasının idrarını verdim. İkincisinde de başkasının idrarını verdim. Onda da siyah bir madde çıktı. Onun adını bonzai koydular. Daha kendi idrarımı vermek nasip olmadı. 15-20 gün sonra kendi idrarımı vereceğim."

"İŞİMİZDEN OLMAMAK İÇİN BAŞKASININ ÖRNEĞİNİ VERİYORUZ"

Antalya toplu taşıma şoförlüğü yapanlarla bir başka iddia ise test için başkalarının idrar örneğinin verildiği O.C. bununla ilgili de "İşimizden olmamak için kendi örneklerimizi vermiyoruz. Yapılan testlerde uyuşturucu madde kullananların sayısının az çıkmasının nedeni de başkalarının örneklerini vermesinden kaynaklanıyor." dedi.

Oda yönetiminin de şoförlerin uyuşturucu madde kullandığından haberdar olduğunu iddia eden O.C. gerçeklerin ortaya çıkması için ulaşım daire başkanın saç örneğinden test yapması gerektiğini vurguladı.

ODA BAŞKANI: 950 ŞOFÖRDEN 18'İNDE UYUŞTURUCU ÇIKTI

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Tüzün, Türkiye'de geçmişte toplu ulaşım araçlarında yaşanan olaylarının örneğinin olmaması için şoförlere bağımlılık testi yaptırdıklarını söyledi. Bağımlı insanların davranışlarında bozukluklar olduğunu belirten Tüzün, bu testle hem şoförleri aklamak hem de kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını kaydetti. Ancak bu süreçte 'hamilelik' gibi iddiaların ortaya atılarak gündemin meşgul edildiğini savunan Tüzün, 300 şoförün uyuşturucu madde kullandığını iddialarının da gerçeği yansıtmadığını savundu. O.C.'nin iddialarını yalanlayan Tüzün, gerçek rakamın 300 olmadığını, 950 şoförden 18'inde uyuşturucu maddeye rastlandığını sözlerine ekledi.