CHP'li gençler, Antalya'daki karasinek istilasını esprili bir şekilde protesto etti. Karasinek gibi giyinen gençler, halkın arasında uçarken, ellerindeki sinekliklerle bir grup genç onlara vurdu. AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sloganına atıfta bulunan gençler, 'Karasinekler Antalya'ya iyi gelecek' şeklinde sloganı attı.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Yılmaz, 16-17 Kasım'da Antalya'da G20 Liderler Zirvesi yapılacağına dikkat çekerek, Türel'e şöyle sordu: “Dünyanın göz önünde Obama'nın, Putin'in, Merkel'in başından üstünden sinekler uçuştuğunda ya da tıpkı Antalyalıların her gün yaşadığı gibi yemeklerine sinekler konduğunda uluslararası camiaya bunu nasıl açıklayacak?”

Antalya'da şikayetlere konu olan karasinek sorununu mizahi bir dille protesto eden CHP İl Gençlik Kolları'ndan bir grup öğleden sonra kapalı yol havuz başında toplandı. Gruptakilerden bazıları karasinek kıyafeti, diğerleri 'Antalya'ya iyi gelecek' yazılı, üzerinde karasinekler olan tişörtler giydi. Ellerindeki sinekliklere temsili sineklere vuran gençlerin, 'Kim gönderdi?' sorusuna temsili sinekler 'Menderes Başkan gönderdi' karşılığını verdi. Türel'in sloganına atıfta bulunan gençler 'Karasinekler iyi gelecek' sloganları attı. Gençler temsili sinekleri, 'Her gün evlerimizde kara sinekler, yeter. Karasineklerle kardeş olduk. Defolun evimizden artık yeter' diye kovaladı.
Kapalı yolda vatandaşların arasından geçerek uçan sinekleri diğer gençler ellerinde sinekliklerle kovaladı.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Yılmaz, Antalya'nın Türkiye'yi açılan kapısı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Antalya çok uzun zamandır dünyanın dört bir yanından değerli misafirler ağırlamaya alıştık. Bunda hiçbir şüphe yok. İki hafta sonra G20 zirvesiyle dünyanın en önemli liderlerini ve onlarla birlikte uluslararası basın ordusunu ağırlayacağız. Bu toplantının Antalya için ne kadar önemli olduğu tartışılmaz. Antalya halkını hiçe sayarak sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmayı alışkanlık edinenn Menderes Türel'e soruyoruz: Dünyanın göz önünde Obama'nın, Putin'in, Merkel'in başından üstünden sinekler uçuştuğunda ya da tıpkı Antalyalıların her gün yaşadığı gibi yemeklerine sinekler konduğunda uluslararası camiaya bunu nasıl açıklayacak? 'Antalya'da sinekler bizin günlük hayatımızın bir parçası' mı diyecek? 'Biz onlara alıştık, siz de alışırsınız' mı diyecek? Yoksa 'Bunlar önemli değil, Antalya'nın fıtratında var' mı diyecek?” diye konuştu.

CHP'li gençlerin eylemine Antalyalılar da destek verdi. Kendisini Adalet Sitesi'nin Hanımağası olarak tanıtan bir kadın, Meltem'de oturduğunu ve 5. kattaki evinde sinek olduğunu vurgulayarak, “Ayıp. Sinek yemeklerimize varıncaya kadar giriyor. Bu ne terbiyesizlik. Oy moy yok.” dedi.

İbrahim Gülsoy adındaki bir emekli de tepkisini şöyle dile getirdi: “Ben de mağdurum. Bir çay bahçesinde oturuyorum, arkadaşlarla okey oynuyoruz, sinek kovalamaktan evde otururken televizyon seyredemiyoruz.”