Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, MİT TIR'larındaki silahların görüntüsünü yayınladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bireysel suç duyurusunda bulunduğu ve hakkında iki kez müebbet hapis istenen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a destek verdi.

Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan açıklamayı okuyan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Mustafa Sözen, Türkiye'de her dönem sorunlu olan medya-iktidar ilişkilerinde tarihi günler yaşandığını söyledi. İktidarın hoşuna gitmeyen gazetecilerin haber yaptıkları, yorum yazdıkları için kalemlerinin kırıldığını, işsiz bırakıldıklarını, meslekten uzaklaştırıldıklarını ifade eden Mustafa Sözen, her tür baskıya rağmen mesleği yapmakta ısrar edenlerin ise para cezası, fiziki şiddet ve tutuklanmayla tehdit edildiğini belirtti.

Türkiye'de son olarak, MİT TIR'larındaki mühimmatların görüntüsünü yayınladığı için Can Dündar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmiştir. Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek.” denilerek tehdit edildiğini, ardından da bireysel suç duyurusunda bulunduğunu ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini hatırlatan Sözen, “Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan habere konu olan TIR'larda taşınan malzemenin ne olduğu, nereden gelip nereye gönderildiği, bu işlemin ulusal ve uluslararası hukuka uygunluğu hakkında bilgi edinmek her yurttaşın anayasal hakkıdır. Can Dündar'ın da hatırlattığı gibi gazeteciler devlet memuru değildir. Medyanın ve gazetecilerin görevi toplumu doğrudan ilgilendiren gelişmeler hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek, halka gerçekleri açıklamaktır. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak halkın haber alma hakkına sahip çıkan Cumhuriyet gazetesini ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı destekliyoruz. Cumhurbaşkanı'nı da Anayasa'nın güvencesi altında olan basın özgürlüğüne yönelik baskı ve tehditlerden bir an önce vazgeçmeye, savcı ve hakimleri de hukukun gereklerine uyarak anayasal güvence altındaki basın özgürlüğüne yöneltilen baskılara karşı direnmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

SİYASET VE STK'LARDAN DESTEK GELDİ

CHP Antalya Milletvekili adayı Çetin Osman Budak'ın da destek verdiği Antalya Ekmek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan açıklamaya ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Mustafa Sözen, TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu il Sekreteri Vahap Tuncer, Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ile yardımcısı Canan Keleş, HDP İl Eş Başkanı ve milletvekili adayı Ahmet Kaya, ÖDP İl Başkanı Zeynel Abidin Ergen, DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aydar, Tüm Bel Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, SES Şube Başkanı Mustafa Kılınç, Kültür Sanat Sen Bölge Şube Başkanı Seyfi Turan katıldı.