Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi Antalya, Isparta ve Burdur'u da etkiledi.

Kesinti nedeniyle Antalya kent merkezi ve ilçelerinde elektrik yok. Sabah saatlerinde kesilen elektrik sebebiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tramvaylar yolda kaldı. Yolcular tahliye edildi. Kesintiden habersiz bazı yolcuların ise tramvaya binmek için telaşla hareket ettiği görüldü.

Kesinti sebebiyle kent merkezindeki birçok kavşakta sinyalizasyon çalışmadı. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde yaşanan karmaşa sebebiyle sinyalizasyonun çalışmadığı noktalarda trafik polisleri görev yaptı.

Kesintiden en çok küçük işyerleri etkilendi. Kentteki birçok dükkan karanlığa gömülürken banka, alışveriş merkezi gibi yerlerde jeneratörler devreye girdi. Bazı küçük işyerleri ise kesintiden olumsuz etkilenmemek için jeneratör çalıştırdı.

Hastanelerde ise jeneratörlerin çalışması sebebiyle bir olumsuzluk yaşanmadı. Antalya İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, elektrik kesintisi sebebiyle kendilerine ulaşan ihbar olmadığını söyledi. Asansörlerin çalışmaması sebebiyle insanlar yüksek katlı binalara yürüyerek çıkmak zorunda kaldı.

Antalya'nın yanı sıra Isparta ve Burdur'un da elektriğini dağıtan CLK Akdeniz Elektrik'ten yapılan açıklamada, Türkiye genelini etkileyen kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olduğu belirtildi. Antalya, Isparta ve Burdur'un tamamında elektrik kesintisi yaşandığını duyuran CLK Akdeniz, elektrik verilebilecek saati Türkiye Elektrik AŞ'den alınacak bilgiye göre kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.