Bugün rekor sıcaklık yaşanması beklenen Antalya'da termometreler öğle saatlerinde 35 dereceyi gösterdi. Yüzde 60'a ulaşan nem oranıyla sıcaklığı 40 derece civarında hisseden Antalyalılar, “Çok sıcak, yanıyoruz.” dedi. Sıcağa daha fazla dayanamayanlar bir nebze serinlemek için hortumdan akan suyun altına girdi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre bugün saat 12.53'te Antalya'da anlık sıcaklık 35 derece olarak ölçüldü. En yüksek sıcaklığın 36 derece olması beklenen kentte nem oranı yüzde 60 olarak kayıtlara geçti. Antalya'da hava sıcaklığı nemle birlikte daha yüksek hissedildi.

Bunaltan sıcak karşısında insanlar değişik serinleme yöntemlerine başvurdu. Bazıları kavurucu sıcaktan ağaç altlarındaki gölge alanlara sığınarak korunmaya çalıştı. Kimileri de çareyi sıcaklığı 30 dereceyi bulan denizde aradı. Serinlemek isteyenler Konyaaltı plajını tercih ederken, dünyaca ünlü plajın çok kalabalık olmadığı gözlendi.

İşi olmayanlar klimaların serinlettiği evlerinden çıkmamayı tercih etti. Sokaklar boş kaldı. Kavurucu sıcak en fazla dışarıda çalışmak zorunda olanları etkiledi. Öğlen arasında buldukları gölgeliklerin altına sığınan işçilerden sıcağa daha fazla dayanamayanlar hortumdan akan suyla serinlemeye çalıştı. Bu kişilerden Abdi Kaçar, “Çok sıcak, yanıyor ortalık.” dedi. Tahsin Biçer ise gölgede oturmaya mecbur olduklarını belirterek, “Hava çok sıcak, nemli. Acayip sıcak. Çalışırken tişörtlerimiz komple ter oluyor. Terden görünmüyor.” diye konuştu.

Sıcak, şehri ziyaret eden turistleri de etkiledi. Turistler konakladıkları tesislerin havuzlarını ve plajlarını tercih ederken, otel yetkilileri de müşterilerini sıcaklar karşısında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Uzakdoğulu turistlerin güneşten korunmak için şapka ve uzun kollu kıyafet giymekle yetinmeyip, şalp benzeri bir giysiyle de vücutlarını korudukları görüldü.

Bunaltan sıcaktan insanlar kadar hayvanlar da olumsuz etkilendi. Bir sokak köpeğinin güneşin kavurucu sıcaklığından otobüs durağının gölgesine girerek korunmaya çalıştığı görüldü. Hayvan severler sıcakta sokak hayvanlarının unutulmamasını, değişik noktalara özellikle su dolu kaplar bırakılmasını istedi.

Sıcakların yarın ve çarşamba günü de artarak devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar yaşlı ve çocukların yanı sıra özellikle kronik hastalığı olanların, kalp damar rahatsızlığı bulunanların, solunum yetmezliği çekenlerin dışarı çıkmaması uyarısında bulunuyor. Uzmanlar mecbur kalınmadıkça 10.00-17.00 saatlerinde arasında güneşin zararlı etkilerine maruz kalınmamasını da tavsiye ediyor. Meteorolojinin tahminlerine göre perşembe gününden itibaren Antalya'da sıcak havanın etkisinin azalması bekleniyor.