Kendi serasında yılda 200 binden fazla mevsimlik çiçek üreten Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2015 yılının ilk yarısında 24 bin 800 adet çalı grubu bitkisi ile 75 bin 638 adet çiçeği toprakla buluşturdu. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, hedeflerinin bölgeyi botanik bahçesine çevirerek, uçaktan bakıldığında fabrikaların görünmediği, yemyeşil bir sanayi oluşturmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi Ödülü’ne 2 kez layık görülen Antalya Organize OSB, çevre hassasiyetini ön planda tutmaya devam ediyor. Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurdukları serada daha yeşil bir sanayi bölgesi oluşturmak için kendi çiçek ve bitkilerini yetiştirmeye başlayan Antalya OSB, 2015 yılının ilk yarısında 24 bin 800 adet çalı grubu bitki ile 75 bin 638 adet çiçeği toprakla buluşturdu.

Türkiye’deki OSB’ler içerisinde kendi serasında çiçek üretimine başlayan ilk bölge olduklarını belirten Ali Bahar, “Biz ilklerin organize sanayisiyiz. Türkiye’de en çevreci ve en yeşil OSB ödüllerini üst üste iki kez almış, en üst kalitede doğayı kirletmeyen artırmasına sahip, kendi serasında kendi bitkisini yetiştiren ve bunu sanayicisine ücretsiz vermek suretiyle bölgeyi botanik bahçesine dönüştürebilen bir OSB’yiz. Çevreci OSB vizyonumuzu daha ileri boyutlara taşıyıp bu konuda örnek projeleri yakın zamanda hayata geçireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Her mevsime uygun bitki ve çiçek türlerinin üretildiği Antalya OSB seralarında şu an 9 farklı türde 563 adet ağaç fidanı, 37 türde 38 bin 636 adet çalı grubu bitki ile 8 farklı türde 29 bin 750 adet mevsimlik çiçek üretiliyor.