Yörüklerin 4 bin 657 yıldır devam ettirdiği geleneksel göç, Antalya şehir merkezinde canlandırıldı. Develerle yapılan temsili göçe turistler de büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Festivali başladı. Yörük derneklerinin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği festival kapsamında yörük göçü canlandırıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlatılan temsili göç, dua ile başladı. Develer önde yapılan göçe yörük erkekleri ve kadınları geleneksel kıyafetleri ile katıldı. Erkekler kaval çaldı, kadınlar ip eğirdi. Türkiye’deki yörük derneklerinin yanı sıra yurt dışından da katılımın olduğu Yörük Göçü'nde mehteran da yer aldı.

Karaalioğlu Parkı’na kadar devam eden Yörük Göçü'ne Antalyalıların yanı sıra turistler de ilgi gösterdi. Turistler göç kervanını kameraları ve fotoğraf makineleriyle kayıt altına aldı. Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen törende konuşan Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, yörüklerin 4 bin 657 yıllık göç macerasının bu yıl Antalya’da devam ettiğini belirterek, “Yörükler 4 bin 657 yıldır göçüyor. Ta Türkistan steplerinden ılgıt ılgıt gelip Viyana kapılarına kadar Türk medeniyetini, kültürünü ve ezan-ı Muhammedi’yi götüren bir neslin evlatları olarak bu göçü bugün burada temsili olarak canlandırsak da biz gerçeğini yaşıyoruz. Çünkü hepimizin gözleri gülüyor, yüreklerimizden sevgiler fışkırıyor. Burada dostluk, kardeşlik, birlik beraberlik türküleri söyleniyor. Ne kadar gurur duysak azdır.” dedi.

Uluslararası Antalya Yörük Festival çeşitli etkinliklerle üç gün devam edecek.