Antalya Özel Toros Yağmur Lisesi'nde öğrencilerin oluşturduğu Osmanlıca Kulübü, ‘Ceride’ ismini verdikleri 40 sayfalık Osmanlıca-Türkçe bülten çıkarttı. Osmanlıca Kulübü'nün, bir ilke imza attığı çalışmada, öğrencilerin yaptıkları faaliyet ve çalışmalar, gezip gördükleri yerler, edebi konular ve karikatürler yer alıyor.

Osmanlıca Kulübü olarak 2 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Toros Yağmur Liseleri Müdürü Serkan Yavuz, öğrencilerinin büyük bir azimle olmayanı ve denenmeyeni başardıklarını söyledi. Öğrencilerinin çıkardığı bültenin içeriğinin de zengin olduğuna değinen Serkan Yavuz, “İçeriğinin zengin ve bilgilendirici olması, ayrıca eğlendirici yönüyle de her kesime ve yaşa hitap eden formatı ile de öğrencilerimiz bültene fark kattılar. Emeği geçen Kulüp Öğretmeni ve Müdür Yardımcımız Özer Sevim ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Müdür Yardımcısı Özer Sevim, Osmanlıcanın okullarda öğretilmesinin uzun zamandır tartışılan bir konu olduğunu ifade etti. Osmanlıca’nın daha önce üniversitelerde seçmeli ders olarak öğretildiğini kaydeden Sevim, “Osmanlıca, bugün liselerde seçmeli bir ders olarak da öğrenilebilmektedir. Meraklıları ise özel derslerde, internette, belediyelerin açtığı kurslarda da bunu yaygın olarak öğrenebilmektedir. Okulumuzda da Osmanlıcaya meraklı pek çok genç var. Öğrencilerimizin çıkardığı bu dergi, Osmanlıcaya ilgi duyan kalabalık bir grup öğrencinin faaliyetlerinin meyvesidir. İstekle ve merakla çıktığımız bu yolda yaptığımız faaliyetleri, Osmanlıca öğrenirken dikkatimizi çeken ilginç noktaları barındırıyor bu küçük mecmua.” diye konuştu. Sevim, kültür ve medeniyetin zenginliklerini öğrenme yolunda adım attıklarını, bu küçük adımları devam ettireceklerini belirtti.

Toros Yağmur Lisesi Osmanlıca Kulübü öğrencileri, geçen sene Osmanlıca gazete çıkartmıştı.