Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, 27 ay içinde Türk turizminin merkezi olan Antalya'ya 2 defa gelen bir turizm bakanının turizmin sorunlarına çözüm bulmasının imkansız olduğunu söyledi.

Ahmet Çakmak, Manavgat'ın Side Mahallesi seçim çalışma ofisinde yaptığı açıklamada Bakan Ömer Çelik ile Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'ya yüklendi. Türk turizminin kalbi olan ve 220 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Side-Manavgat'a Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in bugüne kadar dönemin başbakanının bir programı dışında gelmemesinin üzüntü verici olduğunu belirten Çakmak, 27 ay içinde 2 defa Antalya'ya gelen bir bakanın Türk turizminin sorunlarına çözüm bulmasının hayal kurmak olacağını kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın bölge turizminin sorunlarını çözmede etkisiz eleman olduğunu savunan Çakmak, her yıl 7 milyon turistin ziyaret ettiği dünyaca ünlü 2 bin 200 yıllık Apollon Tapınağı'nın sütunlarında görülen paslı demir görüntülerini kapatamayan bir iktidarın turizmin kronik hale gelmiş sorunlarına çözüm sunmasını imkansız ve zor olduğunun altını çizdi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesinde AA Bazilikası ve Athena Tapınağı düzenlenmesi dışında her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Side destinasyonda çalışma yapılmadığını ileri süren Çakmak, "Avrupa turizminin kalbi olan ITB Berlin Fuarı'na katılmayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Türk turizminin sorunlarına çözüm bulması imkansızdır. Her yıl 7 milyon turistin ziyaret ettiği ve 30 yıl önce ayağa kaldırılan dünyaca ünlü Apollon Tapınağı'nın ayakta olan sütunlarından kirli ve paslı demirleri kapatmaktan açiz bir iktidar bu ülkenin tarihi eserlerine sahip çıkamaz. Ülkemizin çari açığını kapatan turizm sektörü AK Parti iktidarı döneminde üvet evlat muamelesi görmüştür. En fazla üvey evlat muamelesi de Ömer Çelik döneminde görmüştür. Antalyalı turizmciler 27 aydır ülkede ülkede turizm bakanı var mı diye birbirine soruyor. Antalya'ya 2 defa turizm bakanını getiremeyenler hızlı tren getirmeye çalışıyor." eleştirisinde bulundu.