1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Antalya’da aynı güzergahta farklı saatlerde iki ayrı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşler, bayram havasında geçti.

Antalya’daki 1 Mayıs kutlamaları örgütlerin anlaşamaması nedeniyle iki farklı saatte kutlandı. Kutlamaların ilki Türk- İş ve Birleşik Kamu- İş tarafından sabah saatlerinde Aydın Kanza Parkı başlatıldı. Her iki konfederasyona bağlı sendikalar ile aralarında CHP, Vatan Partisi ve Anadolu Partisi'nin olduğu siyasi partiler Güllük Caddesi boyunca yürüyerek hükümet aleyhine slogan attı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı grup üyeleri 2 saat süren yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Bayram havasında geçen yürüyüşte seyyar satıcılar ile kağıt toplayıcılarda grupla birlikte bir süre yürüdü. Yürüyüşte Soma'da hayatın kaybeden madenciler, sendikalı oldukları için işten atılan ve sürgüne gönderilen belediye işçileri de katıldı. Kutlamalar sırasında Cumhuriyet Meydanı’na gelen turistlerde yürüyüşteki gruplarla birlikte ellerine aldıkları Türk Bayrak’larıyla fotoğraf çektirdi. Renkli görüntülere sahne olan 1 Mayıs kutlamalarında resmi polislerin grupla birlikte yürümemesi, güvenliği sivil polislerle mobese kameraları tarafından takip edilmesi dikkat çekti.

Antalya’daki ikinci 1 Mayıs kutlaması yine Aydın Kanza Parkı’nda başladı. Öğleden önceki grupla aynı güzergahı izleyen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'ye bağlı sendika ve meslek odalar Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Antalya’daki 1 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konuşmalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çekilen halaylarla sona erdi.