Manisa'da hayırsever vatandaşlara ve bazı derneklere yapılan operasyonun bir benzeri Antalya'da gerçekleşti. Antalya’da hayır ve eğitim hizmetlerinde bulunan Rasanet Gençlik Vakfı’na Ramazan öncesi polis tarafından 'makul şüphe' baskını yapıldı. Vakfın merkezinde ve yöneticilerinin evinde polis tarafından arama yapılıyor. Arama kararının savcılık tarafından reddedilmesine karşın Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin, savcılık itirazını kaldırarak aramaya karar verdiği öğrenildi. Polislerin vakıfta ve yöneticilerin evinde ne aradığı ise henüz bilinmiyor. Vakfın bulunduğu binada yüzlerce öğrencinin eğitim almasına rağmen polisin uzun namlulu silahlarla bina önünde beklemesi kimi öğrencileri korkuttu.

Sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Güllük semtinde bulunan vakfın merkezine gelen polisler, 'makul şüphe' yasası çerçevesinde hiçbir gerekçe göstermeden arama faaliyeti başlattı. Vakıf içerisinde evrakları didik didik ederken görülen polis ekipleri, kapıda bekleyen gazetecileri çekim yapmamaları konusunda uyardı. Uyarıda bulunan polis, "Burada öğrenciler var, dış kapıda bekleyin." dedi. Vakıf binasının önünde ise çevik kuvvet ekipleri bekletildi. Bazı çevik kuvvet polislerinde uzun namlulu silahların bulunması dikkat çekti.

Rasanet Gençlik Vakfı avukatları, arama işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklama yapacaklarını belirtti. 1977 yılında kurulan vakfın yurt içinde ve dışında çok sayıda eğitim hizmetinde bulunduğu, çok sayıda vatandaşa sosyal yardımlar yaptığı biliniyor. Vakıf Başkanı ve Antalya'nın sevilen işadamlarından Hasan Yılmaz ve vakıf görevlisi Ergün Gürzal ile birçok vakıf görevlisinin ev ve işyerlerini de sabah erken saatte basan polisin aramaları devam ediyor.