Yağmur nedeniyle yollar göle döndü, onlarca araç yolda kalırken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Valilik, merkez ve 5 ilçede okullarının tatil edildiğini açıkladı. Akdeniz Üniversitesi de eğitime bir gün ara verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün Antalya ve çevresi için yaptığı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geceden itibaren kendisini gösterdi. Antalya'da şehir merkezi ve Döşemealtı civarında geceden itibaren başlayan sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağmur 12 saat aralıksız sürdü. Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre metrekareye yaklaşık 129 kilogram yağış düştü. Yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na yoğun yağış nedeniyle çok sayıda su baskını ihbarı aldı. Şu ana kadar 900'den fazla ihbarın yapıldığı itfaiye ekipleri su tahliyelerini zamanında yapabilmek için yoğun çaba sarfediyor. Belediyeye bağlı diğer birimlerden ise itfaiye ekiplerine takviye yapıldı. 

SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ, ÖRDEKLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Muratpaşa ilçesinde çok sayıda mahalleyi su bastı. Muratpaşa Mahallesi Tonguç Caddesi üzerinde bir kavşak tamamen sular altında kaldı. Aynı zamanda evlerin zemin katlarını da su bastı. Mahallede ördeklerin yollardaki sularda yüzmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Ördekler, göle dönen mahallenin tadını çıkardı.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Güne yağmurla uyanan Antalyalılar göle dönen yollarda mahsur kaldı. Varsak bölgesinden şehre doğru akan sel suyu yolların kapanmasına sebep oldu. Özellikle ana arterlerde araçlar ilerlemekte zorlandı, çok sayıda araç yolda kaldı. Bazı araç sürücüleri araçlarının içinde yardım gelmesini bekledi. Yağmurdan en çok etkilenen Kepez, Konyaaltı, Liman, Uncalı ve Muratpaşa bölgelerinde su baskınları yaşandı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

Öte yandan, aralıksız 12 saat süren yağmur sebebiyle elektrik şebekeleri de hasar gördü. Sabah saatlerinde şehrin birçok noktasına elektrik verilemedi. Kararan gökyüzüyle birlikte sabah saatlerinde şehir uzun süre aydınlanmadı.