Antalya'da HDP binasına yürümek isteyen bir gruba polisin tazyikli ve gazlı suyla müdahalesi devam etti. Olaylarda bir AVM’nın giriş kapısı ve camları göstericiler tarafından kırıldı.

Polis, göstericilere sık sık biber gazı kapsülü atarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise HDP Antalya İl binasına Türk bayrağı asılmadan dağılmayacaklarını söyledi. Terör olaylarına tepki gösteren Antalyalılar, akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. İstiklal Marşı okuyan, şehitler için dua okuyan ve saygı duruşunda bulunan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Akşam saatlerinde başlayan gösteriler ilerleyen saatlerde olaylara dönüştü. HDP binası önüne gelen kalabalık, polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmadı. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, göstericilerin parti binasına yaklaşmasına müsaade etmedi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan gruptan bazıları, TOMA'nın üstüne çıkarak Türk bayrağı astı. Polis, göstericileri dağılmaları için uyardı. Uyarılar sonuç vermedi. Grup, polis barikatını aşmaya kalkınca müdahale geldi. TOMA'dan göstericilerin üzerine tazyikli ve gazlı su sıkıldı. Polisin müdahalesi sonrası dağılan grup üyeleri kısa süre sonra defalarca olay yerine gelerek toplandı.

AVM’NİN KAPILARININ CAMLARINI KIRDILAR

Polisin dağılmayan gruba müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan göstericilere AVM’nin tepesinden cam şişe ve su şişeleri fırlatılması üzerine olaylar daha da büyüdü. AVM’yi basmak isteyen göstericilere güvenlik görevlileri ve polisleri müdahale etti. Hıncını alamayan bazı göstericiler AVM’ye çıkmak için camları kırdı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı AVM çevresinde olayların devam etmesi üzerine, çalışanlar dev Türk bayrağı asarak göstericilere destek verdi. Antalya’da terörü protesto etmek isteyen göstericilerin direnişi sürüyor.