Hakkari- Van karayolunda PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen polis memuru 24 yaşındaki Serkan Çölkesen için Uncalı Kent Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Şehit polis, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tekbirler eşliğinde ebediyete uğurlandı. Şehidin yakınları ise gözyaşlarına hâkim olamadı.

Öğleden sonra Antalya’ya intikal ettirilen şehit polisin cenazesi önce baba evine getirildi. Burada tekbirlerle karşılanan Çölkesen’in tabutu ailesine gösterildi. Şehidin Kızıltoprak Mahallesi’nde bulunan evinin önünden ağıtlar yükseldi. Şehidin yakınları ve Antalyalılar şehit ailesini yalnız bırakmadı. Anne Hacer Çölkesen uzun bir süre oğlunun tabutuna dokundu. Daha sonra Uncalı Kent Mezarlığı’na gitmek için yola çıkan cenaze aracına çok sayıda araç ve vatandaş eşlik etti. Uzun araç kuyrukları oluştu. Bu sırada baba Bayram Çölkesen aracın arkasına asılarak, şehit oğluyla birlikte gitti. Emniyet yetkilileri acılı babayı cenaze aracından zor ayırdı.

Mezarlığa getirilen şehit cenazesi 1,5 saate yakın musalla taşında bekletildi. Bu sırada acılı baba Bayram Çölkesen ve kardeş Abdullah Çölkesen’in ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Sağlık ekipleri durumu kötüleşen şehidin yakınlarına sık sık müdahalede bulundu.

İl Müftüsü Osman Artan cenaze namazını kıldırıp, helallik aldıktan sonra, Çölkesen’in naaşı elden ele omuzlarda polis şehitliğine kadar taşındı. Burada Kur’an tilaveti ve dualar eşliğinde şehit polis Çölkesen toprağa verildi.