Antep fıstığı denildiğinde akla ilk gelen bölge Gaziantep olurken, bölgedeki yetiştiricilik faaliyetleri oldukça yüksek oranlardadır. Bu bakımdan sadece Türkiye için değil, dünya geneline yapılan ihracatlar ile birlikte pek çok bölgenin ihtiyacı karşılanmaktadır. Antep fıstığının bu kadar önemsenmesindeki tek kriter lezzeti değildir. Lezzetinin yanı sıra sağlık konusunda çok önemli faydaları bulunmaktadır. Bu bakımdan antep fıstığının tüketilmesi önerilmektedir.
Gaziantep bölgesinde yetiştirilen antep fıstığının diğer yetiştirildiği bölgeler İran ve Suriye’dir.  Fakat antep fıstığının Gaziantep için özel bir anlamı vardır. Bölgede yoğun olarak yapılan üretimler sayesinde tatlılarda dahi antep fıstığının yeri ayrıdır ve bolca tüketilmektedir.
Gaziantep’ten antep fıstığını çok kısa bir sürede yaşadığınız şehre getirtebilirsiniz. Antep fıstığı satın al işlemlerini gerçekleştirdikten sonra 1 iş günü içerisinde tarafınıza gelir. Üstelik yöresinden ve taze!
Antep Fıstığı Antep’ten Alınır
Antep fıstığının bu kadar önemli bir yer tutması, Gaziantep’e giden herkesin antep fıstığı almasını sağlar. Bu bakımdan bölgede antep fıstığının satış oranları da oldukça yüksektir. Lezzetli ve yağlı yapısı ile çoğu kişinin sevdiği bu yiyecek aynı zamanda sağlık için de çok önemli değerlere sahiptir.
Antep Fıstığı Faydaları Neler?
Antep fıstığının içerisinde yer alan kalori, karbonhidrat ve protein yüksek oranlardadır ve bu bakımdan çoğu yiyecekten alınamayacak oranlar sadece ortalama 10 adet antep fıstığından elde edilebilmektedir. İçeriğinin bu kadar yoğun olması, antep fıstığının adeta bir sağlık bombası olarak tanımlanmasını sağlarken, yüksek besin değerleri ile vücuda farklı konularda etki edebilmektedir.
Enerji konusunda sağladığı destek ile vücudun direnç kazanmasını sağladığı gibi yorgunluğun daha az hissedilmesini sağlamaktadır. Vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin de yine antep fıstığının tüketilmesi ile karşılanabilmektedir. Vitamin açısından da zengin olan antep fıstığında B1, fosfor, E, B ve C vitaminler bulunur. Bu bakımdan kişilerin vitamin eksikliğinde tedaviye ek olarak fıstık tüketmesi önerilir. Yöresel ürünler her zaman doğallığını koruduğu için bu vitaminleri daha fazla barındırır. Siz de www.yoreselantep.com.tr üzerinden yöresel ürün siparişlerini verebilirsiniz. Antep fıstığının tüm seçenekleri de burada yer alıyor.
Şifa Kaynağı
Vitaminlerin yanı sıra vücudun çalışmasında düzenleyici görevi gören antep fıstığı,  karaciğer, bağırsak ve böbreklerin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Üstelik rahatsızlığı bulunan kişilerin iyileşme süresini de kısaltır. Böbreklerinde ağrısı ya da kumu olan kişiler bile antep fıstığını tüketerek daha az ağrı hissedebilir. Kum düşürücü bir etkisi olduğu da bilinmektedir.
Antep fıstığının kalp için de özel bir etkisi bulunmaktadır. Özelikle kronik bir rahatsızlığı olan kişilerin düzenli bir şekilde antep fıstığı tüketmesi önerilir. Kalp ritmini düzenleyen antep fıstığı, kalp değerlerinin ortalama bir şekilde oluşmasını sağlar. Tüketiminde günlük 12 adeti geçilmemesi önerilmektedir.
Antep fıstığı fiyatları hakkında bilgi almak için veya sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.