Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında, savaşların yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Anzak koyunda yüzme yarışması düzenlenecek. Bin civarında sporcunun katıldığı yarışmada kulaçlar barış için atacak ve 100 yıl önce Anzakların çıkarma yaptığı yerde bu sefer yüzerek çıkılacak.

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısı ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere başta olmak üzere Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Belediyesi’nin destekleriyle 1 Ağustos’ta 'Gelibolu 1915 Yüzme Etkinliği' düzenlenecek. Savaşların yaşandığı bölgede, dünyaya barış mesajı verilmek için bu defa uluslararası yüzme etkinliği yapılmış olacak.

Ekinlikle ilgili olarak bugün bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Milli Olimpiyat (TMOK) Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Gelibolu Anı Yüzüşü Komite Başkanı Nihat Usta, Gelibolu Anı Yüzüşü Başkan Yardımcısı Bilal Porsun, Komite üyeleri Gürsel Şen, Pelin Çelik, Ahmet Çelik, Celal Porsun ve Yalçın Özcan katıldı. Toplantıda Türkiye Milli Olimpiyat Başkan Yardımcısı Nihat Usta, etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

BARIŞ ÇELENKLERİ BIRAKILACAK

Yerli ve yabancı bine yakın sporcunun katılımıyla, 1 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00’de 'Kulaçlar Barışa' temasıyla düzenlenecek yüzme etkinliği, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Anzak koyunda kıyıdan bin 915 metre açıkta bir gemiden atlanarak başlayacak. Yüzme etkinliği sonunda parkuru tamamlayan bütün yüzücülere değerlendirme yapılmaksızın özel anı madalyası verilecek. Start öncesi suya 100 adet barış çelengi bırakılacak. 2014-2015 döneminde Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği 800 metrelik bir yarışa veya bin 500 metreden uzun mesafeli herhangi bir açık su yarışına katılıp bitirmiş olanlar ile 2015 Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı seçmelerine katılıp bitirenler, etkinliğe katılabilecek.

Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda düzenlenecek olan etkinliğe 30 Haziran’a kadar başvurular yapılabilecek. Etkinlik için şu ana kadar 600’e yakın başvuru yapıldığı öğrenildi. Gelibolu yüzme etkinliğine katılmayı hak eden yüzücülerin listesi ise 10 Temmuz tarihinde açıklanacak.