Atatürk’ün lokantası olarak da bilinen ve Ankara’nın simge mekanlarından biri olan Atatürk Orman Çiftliği Merkez Lokantası, yaklaşık 2 yıl sahipsiz kalmasının ardından yeni sahibini buldu. 1925 yılında kurulan AOÇ Merkez Lokantası’nın yeni sahibi, kebabın marka ismi Kaşıbeyaz Lezzet Grubu oldu.

2013 yılında icra nedeniyle boşaltılan ve 11 Şubat’ta ihaleye çıkarılan AOÇ Merkez Lokantası’nı Kaşıbeyaz Lezzet Grubu işletecek. Böylece Kaşıbeyaz Lezzet Grubu, Kaşıbeyaz Florya, Yeniköy KaşıbeyazBosphorus, Kaşıbeyaz Akvaryum, Kaşıbeyaz Balık, Kaşıbeyaz Baklava ve KaşıbeyazGala’dan sonra şube sayısını 7’ye çıkardı.

AOÇ Merkez Lokantası’nın işletmesini kazanarak İstanbul dışındaki ilk yatırımını da gerçekleştirmiş olan Kaşıbeyaz Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Kaşıbeyaz yazılı şu açıklamalarda bulundu: “Atamızdan yadigar kalan ve Ankara’nın simgesi olan AOÇ Merkez Lokantası’nın ihalesini kazanmamız bizim için oldukça gurur verici. İstanbul dışında ilk yatırımımızı Atatürk’ün yadigarına sahip çıkarak yapmamız, markamız için önemli bir hamleydi. Artık AOÇ Merkez Lokantası, Kaşıbeyaz Lezzet Grubu’na emanet.”

AOÇ Merkez Lokantası, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğle saatlerinde çiftlikte bulunması nedeniyle küçük bir mutfak olarak kuruldu. İleri yıllarda çevrenin ağaçlandırılmasıyla Atatürk’ün akşamları dostlarıyla oturup sohbet eşliğinde yemek yediği bir mekan oldu. 1930’lu yıllarda Tarım Bakanlığı tarafından işletilen 1961 yılında özelleştirilen AOÇ Merkez Lokantası, Atatürk’ten İnönü’ye birçok devlet adamından sanatçılara kadar üst düzey protokole hizmet verdi.