Açıköğretim sınav tarihleri, fakültenin sitesinde Ekim ayında açıklanırken, 2017 AÖF sınav giriş belgesi fakültenin sitesinden açıklandı. Öğrenci iki şekilde belgeyi alabilir: İnternet sitesinden, fakültenin ofis bürolarından. Eğer öğrencinin şifresi yoksa, ofis bürolarına giderek hem şifre alabilir hem de sınav belgesini alabilir. 

AÖF sınav yerleri ve yerlerin yanı sıra sınava dair pek çok bilginin de yer aldığı sınav giriş belgeleri, geçtiğimiz hafta öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler, 14 - 15 Ocak tarihlerinde girecekleri final sınavında sorun yaşamamak için AÖF sınav giriş belgelerinin çıktısını günler öncesinden almaya başladı. Sınav yerlerini öğrenmek ve sınav giriş belgelerini edinebilmek için Anadolu Üniversitesi'nin online sistemini kullanmak yeterli. Peki,  AÖF sınav giriş belgesi almak için yapılması gerekenler neler? İşte, AÖF final sınavı öncesi bilinmesi gerekenelr!

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ALABİLMEK İÇİN TIKLA 
Sınav zamanında öğrencinin yanında; cep telefonu, bilgisayar, notebook, tablet, kamera, telsiz, iletişim cihazları, defter, kitap, kağıt kesinlikle olmayacaktır. Silah veya benzeri materyallerle sınava kesinlikle girilmeyecektir. Silah ruhsatlı olsa dahi öğrenci sınava alınmayacaktır.

Sınavda kopya çekmek, sınav görevlileriyle konuşmak yasaktır. Aynı yasak sınav görevlileri içinde geçerlidir. Sınav görevlisi öğrencinin yerini değiştirme hakkına sahiptir.

Önemli: Sınav zamanında cevap kağıdı üzerine test grubu muhakkak kodlanması gerekmektedir. Kodlanmayan cevap kağıdı geçersiz sayılacaktır.

14 - 15 Ocak'ta Türkiye'de hava durumu nasıl olacak?

Haftaiçi kar yağışı etkisini gösterirken, cuma günündende sonra kar etkisini azaltıyor, hava sıcaklığı artıyor. Birçok ilde hava güneşli ve açık olacak.

GEREKLİ BELGELER

Açıköğretim Fakültesi sınavına girecek her öğrencinin bir takım belgeleri mutlaka yanında bulundurması gerekiyor, belgelerinde eksik tespit edilen öğrenciler sınava giremiyor. İşte, o belgeler:1. Sınava giriş belgesi: İlgili sınava ait http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden veya AÖF bürolarından alınan öğrencinin nerede sınava gireceğini gösteren Sınava Giriş Belgesi.2. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi. Öğrenci kimliğinizdeki fotoğrafın çok eski olmaması gerekiyor, kimliği belirlenmekte güçlük çekilen öğrenciler, sınava alınmayabiliyorlar. 3. Açıköğretim Fakültesi Öğrenci Kimlik Kartı veya Belgesi: Anadolu Üniversitesi tarafından verilen bölümünüzün bilgisinin de yer aldığı fotoğraflı ve onaylı “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi”dir. 

Her yanlış cevapta kaç puan gidecek?

Bu sistem doğrultusunda, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor. Tek soruyu yanlış yapan öğrenci 0.25 puan doğru hanesinden düşecek.

Final sonuçları ne zaman açıklanacak?

Fakülte sınavları olduktan sonra ilk 15 gün içinde açıklamamaktadır. Sonuçlar için en erken tarih 30 Ocak 2016.

Tek ders sınavı sona erdi: Üç ders sınavı dönemi başlıyor

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Sisteme kayıtlı olan 1.5 milyon öğrenciye müjdeli haber verdi. Gündoğan “Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldı” dedi. Ve uyardı: Bu sistem tüm uygulamalarda geçerli değildir!

Üç ders sınavından kimler yararlanamıyor?

Öğrenci üç dersten DZ, YZ notu almışsa, o öğrenci üç ders sınavından yararlanamıyor.

Öğrenci uygulamalı derslerde de bu sistemden yararlanamıyor. Uygulamalı dersler: Laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri olan dersler)

Önemli not: Yeni sınav sisteminden yararlanılması için o öğrencinin o derslerle ilgili kayıt yaptırması gerekmektedir.