AÖF okuyan binlerce aday için sınava giriş yerleri açıklandı. Sınava kısa bir süre kala AÖF sınava giriş belgesini çıkartmak isteyen adaylar AÖF öğrenci girişi ile bu işlemi yapabilirler. AÖF sınava giriş belgesini haberimizin ayrıntılarını inceleyerek çıkartabilirsiniz. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır, konuyla ilgili net bir tarih var mı? İşte Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınava giriş yerleri ile ilgili detayar ve AÖF sonçları hakkında bilgi...

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖF final tarihleriyle ilgili bir güncelleme olup olmayacağını merak eden öğrenciler bir yandan da sınavın belirlenen tarihte gerçekleşebileceği düşüncesiyle sınav giriş belgelerine ulaşmaya çalışıyor. Peki, öğrencilerin sınavlarına hangi derslerden, hangi il, ilçe, bina, salon, tarih ve saatte gireceği bilgilerin yer aldığı AÖF sınav giriş belgeleri nasıl alınır? Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde AÖF Bürolarından veya https://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişibölümünden T.C. Kimlik No ve şifreleri ile giriş yaparak sayfalarından alacaklardır. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar. Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı yapılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fakülte sınavları olduktan sonra ilk 15 gün içinde açıklamamaktadır. 

AÖF GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAV TARİHLERİ

Sınav Türü    Sınav Tarihi
Güz Dönemi Ara Sınavı    26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı    14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı    15 - 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı    27 - 28 Mayıs 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı    15 Temmuz 2017

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi(AÖF)’nde Derslerden Başarılı Sayılmak İçin İşleyen Not Sistemi Ne Şekildedir?

Açıköğretim Fakültesi(AÖF) resmi not sistemi şu şekildedir:

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Sınava Girecek Olan Adaylara Yapılan Uyarılar Nelerdir?

Anadolu Üniversitesi, sınava girecek olan öğrencilerine bazı önemli uyarılarda bulunmuştur. Uyarılar şu şekildedir;

-Sınava gireceğiniz binayı, en geç sınavdan 1 gün önceden görmeniz yararınıza olacaktır.

-Sınava girmeniz için gerekli olan “Sınav Giriş Belgesi” ve "Resimli ve Onaylı Kimlik" (Resimli ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü dokümanı, müddeti geçerli pasaport) dokümanlarınızı sınava gitmeden önce kesinlikle hazırlayın.

-Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunmalısınız.

-Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmayacaktır.

-Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında hiçbir nesneye izin verilmeyecektir.

-Cevap kağıdınız üzerine kitapçık türünü(A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Türünü kodlamayan veya birden çok kodlama yapan öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

-Sınavınız değerlendirilirken doğru cevaplarınızdan yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı üzerinden puanınız hesaplanacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız.