AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı mı? Bugün gerçekleşecen AÖF sınavının ardından öğreciler AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı mı diye kontrol ediyor. soru ve cevaplar henüz yayınlanmadı. AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandığında haberimizden ulaşabilirsiniz...  AÖF sınav giriş belgesi bu hafta Açıköğretim'in kendi sitesinden açıklandı. Sınava girecek olan öğrenciler için içeriğimizde sınav sistemine dair önemi başlıklar vardır. AÖF giriş yerleri için haberimizdeki linke tıklamanız yeterli olacaktır. Hafta sonu  hava durumu nasıl olacak? Sınav tarihleri ve sınavda uyulması gereken kurallar nelerdir? Sınav belgesi linki... Sınavda uyulması gereken en önemli kural nedir? Tek ders sınavının kalması ve üç ders sınavının ayrıntıları... Yeni sınav sisteminde dört yanlışın bir doğruyu götürmesi...

AÖF GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLA 

AÖF final sınav giriş belgesi (2017 sınav tarihleri) Açıköğretim sitesinde yayınlanırken, sınav tarihlerini ve yerlerini "genel olarak" içeriğimizde görebilirsiniz. Öğrenci belgeyi iki yerden alabilir: Fakültenin kendi internet adresinden, Fakültenin ofis bürolarından. Sınava girmeden önce, öğrencilerin unuttuğu ve sınavın geçersiz kılındığı o kural nedir? 

Sonbaharda Fakülte, sınav takvimini yayımlamıştı. Vize sınavları 26 ve 27 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Finaller ise 14 ve 15 Ocak 2017’de yapılacak. Bahar vize sınavları 15 ve 16 Mayıs 2017’de; Bahar finalleri sınavı ise 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Öğrenci sınava girdikten ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavdan çıkamaz. Öğrenci son 5 dakika önce çıkarsa, sınava alınmayacaktır.

Sınavlarda hesap makinesi kullanma izni vardır. İzni olmayan hesap makinesi “alfabetik tuş takımı” olanlarıdır.

Sınav zamanında öğrencinin yanında; cep telefonu, bilgisayar, notebook, tablet, kamera, telsiz, iletişim cihazları, defter, kitap, kağıt kesinlikle olmayacaktır. Silah veya benzeri materyallerle sınava kesinlikle girilmeyecektir. Silah ruhsatlı olsa dahi öğrenci sınava alınmayacaktır.

Sınavda kopya çekmek, sınav görevlileriyle konuşmak yasaktır. Aynı yasak sınav görevlileri içinde geçerlidir. Sınav görevlisi öğrencinin yerini değiştirme hakkına sahiptir.

Önemli: Sınav zamanında cevap kağıdı üzerine test grubu muhakkak kodlanması gerekmektedir. Kodlanmayan cevap kağıdı geçersiz sayılacaktır.

Final sonuçları ne zaman açıklanacak?

Fakülte sınavları olduktan sonra ilk 15 gün içinde açıklamamaktadır. Sonuçlar için en erken tarih 30 Ocak 2016.

Tek ders sınavı sona erdi: Üç ders sınavı dönemi başlıyor

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Sisteme kayıtlı olan 1.5 milyon öğrenciye müjdeli haber verdi. Gündoğan “Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldı” dedi. Ve uyardı: Bu sistem tüm uygulamalarda geçerli değildir!

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)
Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.
Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.
Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde Sınav Sistemi Değişiyor Mu?

Anadolu AÖF güz ve bahar dönemi vize ve final sınavlarında, artık Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınavlarında uygulandığı gibi 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sistem uygulanacak. Yapılan açıklamalara göre artık bu sistem tüm Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için geçerli olacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yaptığı açıklamalara göre, YÖK’ün Açıköğretim sistemlerinde belirli bir standart yakalamak istiyor ve bu nedenle bazı değişiklikler olacak. Artık, bütün sınavlar belirlenen esaslara göre düzenlenecek ve bu sistem Anadolu Üniversitesi dahil, açıköğretim fakültelerinin tümünde uygulanmaya başlayacak. Bu sistem çerçevesinde yanlış yapılan bir soru, öğrenciye 0,25 puan olarak mal olacak.

Anadolu AÖF Tek Ders Sistemlerinde Yapılan Değişiklik

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, tek ders değişikliklerini ve kimlere uygulanacağını açıkladı. Açıklama şöyle;

; “Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”


-