Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, bir dizi temasta bulunmak üzere yarın Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşecek Schulz, Gaziantep ve Kilis’i de ziyaret edecek.

AP Başkanı Martin Schulz, yarın Ankara’da devlet ve muhalefet parti temsilcileri ile bir araya gelecek. Sabah erken saatlerde Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır’la görüşecek Schulz, sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bakanlıkta bir araya gelecek. Sonrasında TBMM’ye geçecek Schulz burada sırasıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile MHP Dış İlişkiler ve Türk Dünyası'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Öğleden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek AP Başkanı Schulz, saat 16.00’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek. Ankara’daki temaslarının ardından bir basın toplantısı yapması öngörülen Schulz’un Ankara’daki son teması akşam saatlerinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le olacak.

AP Başkanı Schulz, Türkiye’deki ikinci günde sırasıyla Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüşecek. Schulz, bölgedeki temaslarına dair düzenleyeceği basın toplantısının ardından Türkiye’den ayrılacak.