14 Ağustos'ta karın ağrısı şikayeti ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden ve apandisit teşhisi konulan Kadir Orhan, aynı gün ameliyata alındı. 2 gün sonra evine gönderilen Kadir Orhan’ın ciğerlerinde su toplandığı, kanında enfeksiyon olduğu tespit edilerek tekrar ameliyata alındı. Sonrasında yoğun bakımda tedavisi süren Orhan, 24 Ağustos Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Özel su dağıtım şirketinde çalışan Kadir Orhan, 14 Ağustos'ta karın ağrısı şikayeti ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Apandisit teşhisi konulan Orhan, Genel Cerrahi Uzmanı tarafından aynı gün ameliyata alındı. Bekar olan Orhan, 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Ancak Orhan evinde rahatsızlanınca, 19 Ağustos günü hastanenin acil servisinde serum bağlandıktan sonra tekrar evine gönderildi. Evinde yeniden rahatsızlanan Orhan, cuma günü aynı hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Orhan’ın ciğerlerinde su toplandığını, kanında da enfeksiyon olduğunu teşhis ederek ameliyata aldı. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Orhan, yapılan tüm müdahalelere rağmen 24 Ağustos Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Oğullarının ölüm haberiyle yıkılan aile, ilk ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kadir Orhan’ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alaattin Polat ise Kadir Orhan’ın ölümüyle ilgili olarak herhangi bir ihmal ve kasıt olmadığını düşündüklerini, buna da inandıklarını ifade etti.