Tedavi gördüğü Florance Nightingale Hastanesi'nde 90 yaşında hayata gözlerini yuman usta foto muhabiri Ara Güler'e veda edildi.

Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirilen tören öncesinde, Beyoğlu Belediyesi'nce bir platform kuruldu. Ara Güler'in fotoğrafları ile Güler'in hayatını anlatan bir film platforma kurulan ekrandan gösterildi. Alana Ara Güler'in "Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın" şeklindeki sözlerinin yer aldığı poster asıldı. Ara Güler'in Türk bayrağına sarılı naaşı da platforma konuldu. Karanfillerin yer aldığı platformda, mumlar yakıldı. Yakınları ve sevenleri tabutun başında bir süre nöbet tuttu. Törende dostları Ara Güler'i anlattı. Daha sonra sahnede duduk ve keman sanatçıları, "Dle yaman", "Sarı Gelin" ve "Grunk" türkülerini, seslendirdi. 

Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'ne getirilen Ara Güler'in naaşı, Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan'ın yönettiği ayinin ardından cenaze aracına taşındı.

Ara Güler'in cenazesi, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CENAZEDE ACI BADEM DAĞITILDI 

Ara Güler'in cenaze törenine katılan Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, "Ara Güler'in acıbademi..mezarlıktaki törende dağıttılar. En sevdiği tatlı imiş. Baklava en sevdiği olsaydi baklava yiyor olacaktık.. Ermeni geleneği.." diye mesaj yazarak fotoğraf paylaştı. 

CENAZA TÖRENİNE KİMLER KATILDI

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Vasip Şahin , AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Ahmet Misbah Demircan ile Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan da katıldı. 

"ARA GÜLER, AYNI ZAMANDA BİR KAŞİFTİR"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Alçak gönüllü kişiliğiyle kendisini sanatçı olarak değil foto muhabiri olarak tanımlamayı seçerdi ancak o çok sayıda fotoğraf sanatçısına ilham kaynağı olmuş, büyük bir sanatçıydı. Anı yakalamanın peşinde dünyayı gezmiş, dünyaca ünlü pek çok ismi fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmişti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da objektifine konuk eden sanatçı, foto röportajları ve belgeselleriyle hafızalardan silinmeyecektir" diye konuştu.