Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyeleri, Kocaeli ve Gebze araç muayene istasyonlarında çalışan 48 işçinin işten çıkartılmalarını protesto etti.

Kocaeli'nden gelen sendika üyesi bir grup, Erenler ilçesindeki araç muayene istasyonu önünde protesto eylemi düzenledi. Grup, 'sendika hakkımız engellenemez', atılan işçiler geri alınsın' şeklinde sloganlar attı. Sendika yetkilisi de yaptığı açıklamada, Kocaeli ve Gebze araç muayene istasyonlarında çalışan 48 işçinin sendikalarına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyledi. İşine, ekmeğine, sendika hakkına sahip çıkmak için üyeleriyle başlattıkları direnişlerine 90 gündür devam ettiklerini kaydeden sendika yetkilisi; "Bugün aynı patron tarafından işletilen Sakarya ve Düzce araç muayene istasyonlarının işçilerine seslenmek, sendikal örgütlenmeye çağırmak için geldik. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçi kardeşlerine sahip çıkmalarını, dayanışma içinde olmalarını istemeye geldik. Yarın Sakarya'da da aynı acımasızlığı yapabileceğini, işçinin işçiye sahip çıkması gerektiğini söylemek için geldik. Sakarya'da çalışan işçi kardeşlerimizden destek ve dayanışma bekliyoruz" dedi.

Adana, Mersin, Hatay, Ordu ve Giresun'da araç muayene istasyonlarında örgütlü bulunan sendikalarının Kocaeli'deki araç muayene istasyonlarında da örgütlendiği ifade edilen açıklamada; "Ancak şirket işçilerin anayasal haklarına saygı göstermek ve sendikal haklarını tanımak yerine Gebze ve Köseköy istasyonlarında çalışan 48 üyemizi işten çıkardı. İşveren bu işçilerin yerine Sakarya araç muayene istasyonu ve diğer istasyonlardan getirdiği işçileri çalıştırarak hak ihlali konusundaki ısrarını sürdürüyor. İşverenin bu tutumu zaten yetersiz olan işçi sayısının daha da azalmasına istasyonlarda uzun araç kuyruklarının oluşmasına sebep oluyor.İşten çıkarılan üyelerimiz derhal geri alınsın" denildi.

Jandarma eylemde geniş güvenlik önlemi aldı.