Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde uyarı levhası olmadığı için yanlış yola giren otomobilin gölete uçması sonucu hayatını kaybeden 5 kişi gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazada aynı aileye mensup 5 kişi gölette can vermişti. Cenazede yakınları gözyaşlarını tutamadı.

4 gün önce ilçeye bağlı Kale Köyü'nden Ankara’ya dönerken gece saatlerinde yolu fark edemeyen Göksel Cankurtaran’ın kullandığı otomobil, göletin yapılmasının ardından kullanılmayan ve hiç bir uyarı levhası olmayan Çağlayan- Kümbet yoluna girdi. Karanlıkta yolda ilerleyen ve bir anda gölete uçan 5 kişilik aile can verdi. Ailenin en küçük ferdi Ecemsu ise akrabalarının yanında olduğu için hayatta kaldı.

Bir gün sonra gölete gidenlerin cesetleri görmesiyle fark edilen olay sonrası yapılan çalışmada anne Fatma (66) ile Selay (34), kızları Selcan (8) ve Fatma (7) Cankurtaran'ın cesetleri bulundu. Göksel Cankurtaran’ın cesedi ise balık adamlar tarafından göletten çıkarıldı.

Cenazeler Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından köye getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Köyde bir anda kalkan 5 cenaze köyde büyük bir acıya yol açtı. Yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken yakılan ağıtlar yürekleri dağladı.