Kars’ta bir derneğe ait araçta gaz sızıntısı meydana geldi. Paniğe yol açan sızıntı, ekiplerin acil müdahalesiyle önlendi.

Şehit Yusuf Bey Caddesi üzerinde park halinde bulunan araçtaki gaz sızıntısı, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Çevrede hissedilir derecede gaz kokusu yayılması üzerine vatandaşlar 155 Polis İmdat hattını arayarak gaz kaçağı yaşandığını bildirdi. Bunun üzerine emniyet güçleri tarafından cadde, trafik ve yaya geçişine kapatıldı. Olay yerine 110 İtfaiye ekipleri de çağrılarak muhtemel patlamaya karşı tedbir alındı. Otogaz servisi çalışanları da olay yerine gelerek araçtaki gaz kaçağına karşı önlem aldı. Otogaz ekipleri ilk etapta aracın elektrik aksamını devre dışı bıraktı, ardından gaz deposunu kapattı. Herhangi bir facia yaşanmadan araca müdahale edilmesi ile herkes rahat bir nefes aldı.

Otogaz servis ustası Fatih Murat, “Müdahalede bulunduğumuz araçta gaz sızıntısı meydana gelmişti. Gerekli müdahaleyi yaptık ve aracı da test ve bakımını yapmak üzere götüreceğiz. Şu an bir sıkıntısı kalmadı. Götürüp kontrol edeceğiz. Sızıntının ve kaçağın sebebi o zaman belli olacak. LPG’li araç kullananlara uyarımız; lütfen araçlarınızdaki LPG bakımlarını sık sık yaptırın.” diye konuştu.