İzmir’in Gaziemir ilçesinde şüphe üzerine durdurulmak istenen beş kişi, durmayınca kovalamaca sonucu yakalandı. Zanlıların, birçok evden hırsızlık olayına karıştıkları belirlenirken ikisinin dokuz suçtan arandığı öğrenildi.

5 Nisan 2015 tarihinde devriye görevi yapan Gaziemir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri iki kişiyi kontrol etmek istedi. Yanlarına geldiğini farkeden polis ekiplerini gören iki kişi, bir arabaya binerek kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu araba, 6. Sanayi Sitesi istikametinde durduruldu. İçinde bulunan 5 kişiden 2’si yaya olarak kaçmaya devam etti. Bu şahıslar da 371 Sokak'ta yakalandı. Yakalanan 5 şüpheli şahsın çok sayıda hırsızlıktan kayıtlarının olduğu belirlenirken Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan C.Ü., S.Ç., M.B., E.K. ve R.G.’nin, Yeşilyurt ve Güzelyalı bölgelerinde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının zanlıları olduğu kamera kayıtlarıyla tespit edildi. Şüphelilerden C.Ü.’nün 9 suçtan arandığı ve hakkında 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, S.Ç.’nin de 9 suçtan arandığı ve hakkında 7 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Şüpheliler C.Ü., S.Ç., M.B., E.K. ve R.G. hakkında 6 adet evden hırsızlık, 1 adet uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak, 1 adet resmi belgede sahtecilik olmak üzere 8 suçtan kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. İşlemleri tamamlanan C.Ü., S.Ç. ve R.G., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, M.B. ve E.K. ise serbest bırakıldı.