Taksim Meydanı’nda Suriyeli dilenci çocuklara para veren Arap turist zor anlar yaşadı. Turisti, üzerine üşüşen dilencilerin elinden güven timleri kurtardı.

Suriyeli mültecilerin de İstanbul’a yerleşmesiyle Taksim ve çevresi adeta dilencilerin mekanı haline geldi. Turistlerin de başta gelen uğrak yerlerinden olan Taksim’de kameralara yine ilginç görüntüler yansıdı. Taksim’e gezmeye gelen bir Arap turist, yanına gelen bir dilenciye para verdi. Turistin para verdiğini gören Suriyeli diğer dilenci çocuklar da turistin etrafını sardı. Birkaç dilenciye daha para veren Arap turist etrafını kuşatan dilencilerden kurtulmayı başaramadı. Bazı çocukların turiste sarılarak gitmesine izin vermediği görüldü. Bu sırada bazı vatandaşlar da dilenci çocuklara tepki gösterdi. Bu sırada olay yerine güven timlerine bağlı bir sivil polis gelerek Arap turisti dilenci çocukların elinden kurtardı. Turist ile sivil polis olay yerinden uzaklaşırken bazı dilencilerin de onların peşinden koşmaya devam etmesi dikkat çekti. Turistten para almayı başaran Suriyeli çocuklar ellerindeki paraları kameraya göstermeyi de ihmal etmedi.

Seyyar çaycılık yapan Celal Kılıç da Taksim’in dilencilerin mekanı haline gelmesine tepki gösterdi. Çay satarak para kazanmaya çalıştığını aktaran Kılıç, belediyenin kendisine izin vermeyerek hakkında işlem yaptığını söyledi. Kılıç, dilencilere ise kimsenin ses çıkartmadığını ifade etti. Kılıç, böyle giderse kendisinin de çaycılığı bırakarak dilencilik yapacağını dile getirdi.