Kendilerini narkotik polisi olarak tanıtarak Bursa'ya turistik amaçla gelen Arap işadamlarını gasp ettikleri iddia edilen 3 kişilik çete yakalandı.

İstanbul’da mobilya mağazası işleten ve iyi Arapça bilen Özcan A. iflas etti. Arkadaşları Bilal T. ve Emre T. ile birlikte kiraladıkları araçla Bursa’ya gelen 3 kafadar sahte polis rozetleri ile Arap turistleri gasp etmeye başladı. Özellikle beş yıldızlı otellerin çevresinde gezen çete üyeleri, Sudii Arabistan vatandaşı işadamı K.M.H.’yi Çekirge Mahallesi Armutlu meydanında durdurdu. Arap işadamına sahte polis rozetini gösteren zanlılar, pasaport işlemlerinde uygunsuzluk bulunduğunu söyleyerek korkuttu. Dolandırıcılar araçlarına aldıkları K.M.H’yi Uludağ yoluna götürerek üzerinde bulunan 4 bin lira 300 dolar ve 2 cep telefonunu gasp ettikten sonra serbest bıraktı.

Olaydan bir gün sonra da üç dolandırıcı İstanbul yolunda bulunan lüks bir otel önünde taksi bekleyen Sudii Arabistan vatandaşı işadamı N.L.B.Y.’yi polis rozetlerini gösterip zorla araçlarına bindirdi. ‘Emniyete gidiyoruz’ diyerek araçlarına aldıkları işadamından 300 lira ve cep telefonunu gasp eden zanlılar Çeltik köyü yakınlarında bırakıp kayıplara karıştı.

Gasp edildiklerini anlayan Arap işadamlarının polise başvurması ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri operasyon başlattı. Olayların yaşandığı otellerin yakınında ki güvenlik kameraları görüntülerinden çetenin kullandığı kiralık aracın plakasını belirlendi. Görüntülerden zanlıların kimliklerini belirleyen polis ekipleri, 3 kişiyi Atatürk Caddesi'nde kaldıkları otelde yakaladı. 3 şüphelinin üzerinden gasp ettikleri para ve cep telefonları çıktı. Emniyette ifadeleri alınan Özcan A., Bilal T. ve Emre T., “Yağma, unvan gaspı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan adliyeye sevk edildi.