Adıyaman’da bir kişi, tapulu arazisinden geçirildiğini iddia ettiği yolu kepçeyle kazarak trafiğe kapattı. Yolun kazılmasından dolayı sanayi esnafı bir müddet iş yerine gedemedi.

Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi Koca Sokak'tan geçen asfaltlı yolun kendi arazisinden geçtiğini ileri süren Mehmet Ali Karaaslan, getirdiği iş makinesiyle kazdığı yolu trafiğe kapattı. Mermerciler Sitesi’ne ulaşımı sağlayan yolun kazılması nedeniyle esnaflar iş yerlerine gidemedi. Karaaslan, yaptığı açıklamada, arazinin babasından kendisine kaldığını ve Adıyaman Belediyesi’nin araziyi kamulaştırmadan yol yaptığını iddia etti.

Yolun kendisine herhangi bir tebligat yapılmadan Mart 2014 yılında asfaltlanarak açıldığını söyleyen Mehmet Ali Karaaslan, “Bu arazi bana ait. Belediye burayı kamulaştırmadan yol açtı. Bu bir suçtur. Sıra vatandaşın malına mı geldi? Her şey kanun nizamsa kamulaştırma yapılır, vatandaşa parası ödenir, ondan sonra yol açılır. Belediye, vatandaşa ‘ben bu yolu açıyorum, sen git beni mahkemeye ver’ diyemez. Burası muz cumhuriyeti değil. Eğer kanunlarla yönetiliyorsa, her şey gereği kanunun gerektiği şekilde yapılsın. Burada bu kadar esnaf mağdur oluyor, ben mağdur oluyorum. Bu arazi 20 yıldan beridir spor alanı, fuar olarak gösteriliyor. Etrafımızdaki bütün her yer özel imarla açılmış, her yer imara açıldı. Organize sanayinin 5 metrelik yolu var. Fen İşleri İmar Müdürlüğü'ne dilekçe verdim, hiçbir dilekçeme cevap gelmedi. Bu yol belediye başkanlığı seçimlerine bir hafta kala asfaltlandı. Burası her seçim vatandaşın bir şeylerini al, ondan sonra vatandaşlara vaat et... Bu araziler 20 yıldan bu yana bu şekilde duruyor, çözüm üretmiyorlar. Burası açıldığı zaman kime ne zararı olacak?" şeklinde konuştu.

Yolun kazılması nedeniyle iş yerine aracıyla gidemeyen Süleyman Karataş isimli esnaf ise arazi sahibi ile belediye arasında yaşanan anlaşmazsızlık yüzünden mağdur olduklarını ve yetkililerin soruna bir çare bulması gerektiğini söyledi.

Bölgedeki sorunların eskiden beri devam etiğini belirten Karataş, şöyle konuştu:
"Bu site kurulurken normalde sağlam temeller üzerine kurulmamış. Yolumuzun yapılması için yüzer defa belediyeye gidiyoruz, o ona havale ediyor, o ona havale ediyor. Sıkıntılar çok büyük. Mermercilerin siteye taşınması istenildi, taşındık. Mermercilerin yarısı mobilyacılar sitesinde, yarısı şehir merkezinde işine devam ediyor. Biz de burada üvey evlat gibi ne bir bakanımız, ne soranımız, ne bir fırınımız, ne bir bakkalımız var. Tarla sahibi ile belediye arasında bir anlaşmazlık nedeni ile tarla sahibi de yolu kazarak kapatmış. Bu işi yetkililer çözmesi gerek. Bizi tarla sahibi ile karşı karşıya getirmelerinin bir anlamı yok"

Olayın duyulması üzerine Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kazılan yolun bulunduğu bölgeye gelerek ölçümler yaptı. Ölçümlerin sonunda yolun kazılan çukurun yaklaşık bir buçuk metresi kapatılarak yolun bir kısmı trafiğe açtı. Yolun 2 metresi ise kazılmış halde duruyor.