Anavarza Bal Çocuk Tiyatrosu, çocuklara arı sevgisi aşılamak için oyun sergiliyor. 2 yılda yaklaşık 15 bin çocuğun izlediği oyunda, arıların ekolojik düzene olan katkısı ve yeşilin önemi vurgulanıyor.

Anavarza Bal, her yıl 29 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Arı Günü’nde arıların yok oluşu nedeniyle farkındalık oluşturmak ve onların yaşamlarını sürdürebilmesi için oyunlar organize ediyor. Anavarza Bal Çocuk Tiyatrosu tarafından düzenlenen turnelerde, doğaya olan sorumluluğu yerine getirmek ve çocuklara arı sevgisinin aşılanması amacıyla 'Bal arıları ve Hınzır Ayı' adlı oyun sergileniyor. 2 yılda yaklaşık 15 bin çocuğun izlediği oyunda, arıların ekolojik düzene olan katkısına ve yeşilin önemine dikkat çekiliyor.

Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, bu yıl da Dünya Arı Günü dolayısı ile oyunu Muşlu çocuklarla buluşturacaklarını söyledi. Sezen, 2 hafta boyunca arıların yok oluşuna ve hayatta olmamaları durumunda dünyada neler olabileceğine dikkat çeken etkinlikler yapacaklarını dile getirdi. Günlük koşuşturma içinde arıların insan hayatına katkısızın fark edilemediğini vurgulayan Sezen, “Ülkemizde ve dünyada arılar kayboluyor. Arkalarında neden kaybolmuş olabileceklerine dair hiçbir ipucu bırakmadan. Bu bir yok oluşun başlangıcı. Halbuki arılar yeryüzünde 130 bin farklı bitki türünün çoğalmasını sağlıyor. Bu yüzden arılar olmazsa yaşam döngüsü de bitiyor. Bu oyunla da doğaya olan sorumluluğumuzu yerine getirmek ve çocuklarımıza arı sevgisini aşılamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.