Konya’da arı sokan 63 yaşındaki şahıs ölümden döndü. Dudağından arı sokmasıyla kalp krizi geçiren Ramazan Kaya, Mevlana Üniversitesi Hastanesinde anjiyo yapılarak hayata döndü. Zamanında müdahale ile sağlığına kavuşan Kaya, “Hayatımda birçok kez arı soktu. Ancak bu kez neredeyse ölüyordum” dedi.

Normal bir arı sokmasının hayati risk taşımadığını belirten Mevlana Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Katlandur, “Çok sayıda arının saldırısına maruz kalan ve alerjik reaksiyon gelişen hastaların hastanede tedavi edilmeleri gerekir. Özelikle alerjik bünyeli kişilerde çok daha tehlikeli olabilir. Arı sokmasına bağlı gelişen kalp krizi klinikte nadir olarak görülür. Hastada arı sokmasını takiben göğüs ağrısı olmuş ve acil servise başvurmuştur. EKG çekildikten sonra kriz geçirdiği görüldü ve anjiyoya alındı. Şok tablosunda olan hastamızı bir süre yoğun bakımda misafir ettik ve yatışının 5. günü taburcu ettik.” dedi.

ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARDI

Mevlana Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı doktoru Yrd. Doç. Dr. Katlandur, kalp krizi vakalarında erken müdahale ve doğru tedavinin hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.