Samsun`un Bafra ilçesinde arife günü asri mezarlık ziyaretçi akınına uğradı.

Ramazan Bayramı'nın arife gününde, Bafra Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'nde bulunan şehitler kabirleri başında dualarla anıldı. Çocuk, yaşlı, genç ihtiyar herkesin asri mezarlığa geldiği günde, vatandaşlar vefat eden yakınlarını ve garnizon şehitliğini ziyaret ederek dualar etti. Ara ara duygulu anlar yaşanan mezarlıkta yakın tarihte kaybedilen aile yakınlarının ve şehitlerin acısı hala gözlerden okunuyor.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin şehitlikte yaptığı konuşmada, şehitlerin şahsında bütün geçmişi anmak, onları yad etmek, dua etmek için bir araya geldiklerini belirtip, "Tabi ki bugün hem buruk bir anma hem de gururlu anma. Çünkü bizler bu memleketi bu toprakları bize emanet eden ceddimiz her karış toprağını kanlarıyla sulamış Çanakkale’den, Balkanlardan, Kafkaslardan, Körfezden ve Osmanlı bakiyesi olan bütün topraklarda 100 binlerce şehit vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Günümüzde de ülkemizin bölünmez bütünlüğünü birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla yakın tarihimizde de binlerce gencimizi şehit verdik. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm şehit ailelerinin ve vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum.’’ dedi.

Program Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı imam hatiplerin okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı. Ramazan ayı boyunca okunan binlerce hatmin duaları yapıldıktan sonra Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından dua yapıldı.

Arife programına Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutan vekili Jnd.Üst.Volkan Yıldırım, Bafra Askerlik Şube Başkanı Per.Yzb. Serkan Savaş, siyasi parti temsilcileri, Bafra Şehit Aileleri Dernek Başkanları ve yönetimi ile çok sayıda şehit ailesi, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.