Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) hayırsever işadamı Sabahattin Gazioğlu tarafından yaptırılan Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesinin açılışa katıldı. Burada konuşan Arınç, silahlı saldırıya uğrayan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız için duadan başka yapacak bir şeyin olmadığını söyledi.

Açılışa gelmeden önce silahlı saldırıya uğrayan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ı Şevket Yılmaz Hastanesi'nde ziyaret ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Çok sevgili bir kardeşimiz, çok değerli bir insan Gürsu belediye başkanımız menfur bir saldırıda ağır yaralandı. Hep Ankara dışında olduğum için gelemedim. Önce hastaneye uğrayıp eşini, babasını, annesini ziyaret edeyim, kendisinin sağlığı hakkında bilgi alayım diye arzu ettim, hepsi oradaydılar. Cüneyt Yıldız kardeşimiz için her şey yapıldı. Şevket Yılmaz Hastanesi'ndeki doktorlarımız ve cerrahlarımız da ellerinden geleni yaptılar. Şu anda Rabbimizden dua ve sağlıklı bir gelişme ümit etmekten başka bir çaremiz yok. Allah inşallah bağışlasın, sağlık versin, sevenlerine kavuştursun. Yine aynı olayda yaralanan bir başka görevliyi de bulunduğu odada ziyaret ettim.” dedi.

Hayırsever Sabahattin Gazioğlu’na yaptırdığı hastaneden dolayı teşekkür eden Arınç, Bursa’nın hayırsever yönünden çok şanslı bir il olduğunu söyledi. Arınç, yapılan hastanenin sadece Bursa değil, bölgenin de büyük bir açığını dile getirdi.

Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi, 20 çocuk onkoloji odası, 20 çocuk hematoloji odası ve 10 kök hücre nakil merkezi şeklinde planlandı.